Dark mode


A+ | Скинути | A-
У Зеленського назвали п'ять завдань, які далекобійні ракети виконують в Україні
У Зеленського назвали п'ять завдань, які далекобійні ракети виконують в Україні
Далекобійні ракети наближають Україну до паритету в системах озброєння з Росією, адже унеможливлює накопичення резервів країною-агресором та руйнує транспортні системи окупантів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на радника керівника Офісу президента Михайла Подоляка.

Він зауважив, що будь-яка далекобійна ракета з дальність понад 150 км наразі ефективно виконує низку найважливіших завдань, наближаючи Україну до справжнього паритету в системах зброї з країною-агресором.

Перше: безперечно ламає логістику тилового забезпечення РФ і тим самим значно здорожує війну.Друге: унеможливлює накопичення резервів і не дає змоги проводити ротації. Третє: руйнує транспортні системи й робить майже всю окуповану територію вкрай небезпечною. Що, в свою чергу, абсолютно позбавляє РФ можливості й далі насичувати ці території своєю присутністю. Четверте: здійснює значний психологічний тиск. Адже, за словами Подоляка, ніхто з окупантів (включно з політичними туристами з РФ) не може почуватися в безпеці. П'яте: частково знижує залишкову домінантну присутність Росії в повітрі (гелікоптери й тактична авіація) по лінії фронту.

"Суцільні плюси, які остаточно знецінюють репутацію російської армії та російського ВПК. Питання сьогодні лише в кількості ракет і швидкості їх постачання Україні", - додав радник.

Далекобійні ракети в Україні

Зазначимо, що Україна вже отримала низку далекобійних ракет від союзників. Зокрема, мова йде про ракети ATACMS, а також Storm Shadow чи SCALP від Британії та Франції.

Україна вже успішно їх застосовує у боротьбі проти російської агресії. Зокрема, в ніч на 17 жовтня українські військові вдарили ракетами по аеродромах у тимчасово окупованих Луганську та Бердянську за допомогою ATACMS. Тоді було знищено 9 російських вертольотів, ще 15 було пошкоджено.

Україна також використала ракети Storm Shadow для атаки на штаб Чорноморського флоту РФ.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Всі новини від: rbc.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 23994
Опубліковано: 24.10.23