Dark mode


A+ | Скинути | A-
США мають переглянути свою підтримку України – The Washington Post
США мають переглянути свою підтримку України – The Washington Post
Адміністрація США має переосмислити бачення перемоги України та продовжувати підтримку на невизначений термін для запобігання її поразці, заявляють американські оглядачі.

Стаття в The Washington Post зазначає, що американське керівництво повинно вигадати нові аргументи для подальшої підтримки України у війні. Водночас у статті головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного у The Economist він порівнює ситуацію на фронті з Першою світовою війною та пояснює невдачу літнього контрнаступу.

“Контрнаступ України мав забезпечити політичну підтримку Києва, довівши, що він може відвоювати втрачені території. Тепер прихильникам України може знадобитися навести зворотній аргумент: Україна не відвойовує значну територію, і допомога необхідна на невизначений термін, щоб запобігти нищівній поразці”, — йдеться в статті WP.

За словами Джейсона Вілліка, який аналізує підтримку США Україні, “вікно” для мирних переговорів із росією закрито. Він також зазначає, що війська втомилися, запаси зброї на межі, і суспільство Заходу поляризоване щодо подальшої підтримки.

“Перемога РФ над Україною завдала б жахливого удару по США, але не настільки жахливого, щоб розпочати ядерну війну. Якщо в адміністрації Байдена з’явиться чіткий план, як далі бути з Україною, можливо, скептично налаштовані члени Конгресу підтримають ідею надання допомоги Україні надалі”, — зробив висновок Джейсон Віллік.

Le Monde наводить думку євродепутата Наталі Луазо, що без тривалої допомоги Заходу українські війська не зможуть взяти верх.

“Без нашої тривалої допомоги українська армія не зможе взяти вгору”, — йдеться у матеріалі. Тому незважаючи на решту збройних конфліктів у світі, зокрема війну Ізраїлю та ХАМАС, світ не повинен забувати про допомогу Україні. Більше того, цю військову допомогу треба посилювати. Однією з головних причин є потреба Європи бути лідером у світі. Утримувати першість, на думку експерта, неможливо без активнішої підтримки Києва.

На тлі цих обговорень президент України Володимир Зеленський заявив про можливість зміни стратегії військових дій, розглядаючи різні сценарії.

Сообщение США мають переглянути свою підтримку України – The Washington Post появились сначала на URAUA.INFO.

Всі новини від: uraua.info

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 20721
Опубліковано: 06.11.23