Dark mode


A+ | Скинути | A-
Російська пропаганда намагається дискредитувати Олену Зеленську
Російська пропаганда намагається дискредитувати Олену Зеленську
Останнім часом в інформаційному просторі з’явилося безліч публікацій, спрямованих на дискредитацію публічних фігур з України. Однією з таких є Олена Зеленська, дружина президента України, яка стала мішенню для поширення недостовірної інформації.

5 листопада на просторах Мережі з’явилася публікація нібито французького репортера Роберта Шмідта, в якій автор наводить своє нібито розслідування благодійного фонду першої леді.

У матеріалі йдеться про те, що під прикриттям евакуаційних заходів з України нібито було вивезено десятки неповнолітніх дітей, багато з яких згодом потрапили до мереж, що займаються незаконною сексуальною експлуатацією неповнолітніх.

У цій же статті наводять свідчення якогось невідомого співробітника, який нібито надав списки дітей, маршрути прямування, адреси та інші внутрішні документи Фонду. Як підтвердження цих матеріалів наводять фотографії підлітків і побудований у навігаторі маршрут прямування.

За інформацією джерела, цих “доказів” має бути достатньо, щоб ми повірили, що некомерційна організація Зеленської систематично передавала дітей педофілам у Франції, Великій Британії та Німеччині.

При цьому з найбільш відомих клієнтів називається французький письменник і журналіст Бернар-Анрі Леві.

Давайте детально розберемо останню публікацію репортера Роберта Шмідта, якщо він існує насправді, та разом із вами швидко виявимо ознаки пропаганди та дезінформації.

1. відсутність підтверджених джерел

Перш за все, будь-яке серйозне звинувачення має спиратися на перевірені та підтверджені факти. У розглянутому нами матеріалі зазначено, що в основі звинувачень лежать свідчення невідомого співробітника фонду і фотографії дітей. Однак немає згадки про те, чи були ці документи піддані незалежній експертизі, або про те, чи була надана можливість стороні захисту оскаржити представлені докази.

2 Використання емоційно забарвлених звинувачень

Інформація про причетність благодійної організації до торгівлі дітьми та сексуальної експлуатації є надзвичайно серйозним звинуваченням. Такий рід інформації, коли вона поширюється без достатніх підстав, може бути використаний для маніпуляції громадською думкою та виклику емоційної реакції, що є класичною ознакою пропаганди.

3 Відсутність відповіді від обвинувачених сторін

У матеріалі не згадується, що Олена Зеленська або її представники мали змогу відповісти на ці звинувачення. У правовій практиці завжди надається право на захист і можливість оскаржувати пред’явлені звинувачення.

4. Сумнівні свідчення

Подання фотографій і маршрутів слідування без контексту не може слугувати вагомим доказом. Можливість підробки таких “доказів” у цифрову епоху дуже висока, і без детального аналізу та підтвердження їхньої автентичності вони не мають юридичної сили.

5. Згадування відомих особистостей без доказів

Звинувачення на адресу відомих людей, таких як французький письменник і журналіст Бернар-Анрі Леві, вимагають чітких і перевірених фактів. Згадка його імені без доказів, що підкріплюють це твердження, може бути спробою посилити вплив на читача за рахунок додавання “зоряного” фактора.

На основі вищевикладених аргументів можна зробити однозначний висновок, що публікація, ймовірно, є пропагандою і містить ознаки дезінформації. Подібні матеріали потребують ретельної перевірки перед тим, як бути прийнятими за чисту монету, і журналісти, так само як і читачі, повинні проявляти критичний підхід до будь-яких подібних обвинувачень.

Сообщение Російська пропаганда намагається дискредитувати Олену Зеленську появились сначала на URAUA.INFO.

Всі новини від: uraua.info

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 27278
Опубліковано: 08.11.23