Dark mode


A+ | Скинути | A-
ППО у пріоритеті: чи зможе Україна посилитися на зиму
ППО у пріоритеті: чи зможе Україна посилитися на зиму
Україна прагне значно посилити свою систему протиповітряної оборони (ППО) напередодні зими, з огляду на зростаючу загрозу з боку Росії. За словами міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби, Україна готова відмовитися від ракет “Taurus” заради отримання систем ППО.

За інформацією секретаря РНБО Данілова, Україна може навіть розглядати можливість оренди систем ППО для забезпечення захисту громадян у зимовий період. Завдяки цьому можна значно збільшити кількість систем, які так потрібні Україні.

Зима обіцяє бути важкою, адже Росія активізує виробництво нових та модернізацію старих ракет. Відтак, бажання України забезпечити ефективну оборону видається цілком обґрунтованим.

Україна вже отримала певні засоби ППО і працює над гібридними варіантами. Один із них – використання старих радянських установок із новими американськими ракетами. Також існує ідея переробки деяких типів ракет у засоби протиповітряної оборони.

Практика оренди військового обладнання вже має певні прецеденти, як, наприклад, оренда систем Patriot у Європі або шведських літаків Gripen країнами Східної Європи. Тож ідея оренди систем ППО для України є реалістичною та ґрунтується на існуючій практиці.

Україна має амбітну мету – закрити все небо, що є унікальним завданням, адже жодна країна світу не має повністю захищеного неба. Зазвичай країни зосереджуються на захисті основних об’єктів та прогнозованих напрямків ударів. Однак, в Україні потреба захисту поширюється на всю територію країни.

Реалістичність цієї ідеї залежатиме від багатьох чинників, включно з наявними ресурсами у партнерів України та попередніми переговорами. Навіть один комплекс “Patriot” або “Samp-t” буде великим досягненням.

Що стосується вартості оренди, то це питання регулюється індивідуально, оскільки відсутній уніфікований ринок оренди військового обладнання. Крім того, для деяких країн-партнерів передача військової допомоги Україні може бути ускладненою через різні політичні та економічні чинники. Оренда, в такому разі, може стати вдалим рішенням, яке не викликатиме подиву. Головна мета – збільшити кількість систем ППО в Україні до настання складної зими.

Сообщение ППО у пріоритеті: чи зможе Україна посилитися на зиму появились сначала на URAUA.INFO.

Всі новини від: uraua.info

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 11928
Опубліковано: 14.11.23