Dark mode


A+ | Скинути | A-
Експерти The Economist прогнозують складний рік для України у війні з Росією
Експерти The Economist прогнозують складний рік для України у війні з Росією
У новій статті британського видання The Economist аналізується поточний стан та можливі перспективи конфлікту в Україні.

За даними видання, незважаючи на певний прогрес ЗСУ в контрнаступі, що розпочався у червні, на флангах Бахмута, війна вступає у фазу військового глухого кута. Поєднання факторів, таких як втома підрозділів, обмежена кількість боєприпасів та волога погода, уповільнить наступальні дії взимку.

Водночас, згідно з прогнозами The Economist, Росія накопичує запаси ракет для атак на українську енергосистему. Україна також зосереджується на збільшенні запасів безпілотників та продовженні атак на Крим за допомогою американських ракет ATACMS.

ЗСУ можуть спробувати розширити свої атаки, включивши до них енергосистему РФ, щоб створити форму стримування, хоча стратегічний вплив таких дій, за словами аналітиків, може бути скромним.

Значну увагу в статті приділено військово-технічному аспекту конфлікту. Основний виклик для України в 2024 році полягатиме у здобутті достатньої кількості зброї та боєприпасів, оскільки Росія наростила оборонне виробництво, виготовляючи значні кількості снарядів та танків. Західні уряди, у свою чергу, інвестували менше в цю сферу.

Також важливим аспектом буде рішення західних урядів щодо виробництва зброї та передачі інтелектуальної власності українським заводам.

За оцінками The Economist, ключовим викликом стане здатність України та її партнерів розширити та покращити навчання українських військових. За умови, що жодна зі сторін не зможе створити значну наступальну загрозу, фактори, що виходять за межі поля бою, такі як дії у Чорному морі, можуть відіграти вирішальну роль у конфлікті.

Стаття завершується прогнозом, що Росія продовжить свою стратегію, сподіваючись на втомлення партнерів України, тоді як Захід має намір дотримуватися обраного курсу, сподіваючись на політичне розкладання Росії.

Сообщение Експерти The Economist прогнозують складний рік для України у війні з Росією появились сначала на URAUA.INFO.

Всі новини від: uraua.info

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 23461
Опубліковано: 18.11.23