Dark mode


A+ | Скинути | A-
Leleka LR: українська “птаха-розвідник” нового покоління, що обходить ворожі РЕБ
Leleka LR: українська “птаха-розвідник” нового покоління, що обходить ворожі РЕБ
Співробітник Центру підготовки пілотів з позивним “Орфей” розповів про перший український безпілотник, який виробляється за межами України та створений за стандартами НАТО.

У листопаді українсько-чеська компанія UAC представила новий безпілотний авіаційний комплекс (БПАК) Leleka LR (long-range), який з наступного року буде серійно випускатися у ЄС, зокрема й для потреб країн НАТО.

БПАК Leleka LR був розроблений, виходячи з потреб української артилерії, і здатен перебувати в повітрі до 4 годин з дальністю каналу зв’язку до 90 км. Особливістю БПАК є його здатність надійно працювати під дією РЕБ, завдяки використанню нестандартних частот та розширеним можливостям шифрування.

Leleka LR відрізняється компактністю, вміщуючись всього лише у двох ящиках. Він оснащений двохосьовою гіростабілізованою оптико-електронною системою, яка включає 25-кратний оптичний зум та 4-кратний цифровий зум. Також БПАК має функції слідкування за статичними та рухомими об’єктами, що значно полегшує корегування вогню артилерії та проведення розвідки.

Навчання операторів “Лелека” майже не змінилося від попередніх моделей. Час перенавчання становить максимум два тижні, завдяки схожості технічного обслуговування та програмного забезпечення. Лелека LR відзначається малим часом розгортання, всього до 10 хвилин, та швидкістю підготовки до повторного пуску, що займає менше ніж 5 хвилин.

Додатковою перевагою БПАК є його мала помітність у РЛС-діапазоні, завдяки чому він важко виявимий ворожими системами РЕБ. Робоча висота БПАК становить 1200-1700 м, але при необхідності він може підійматися до 3000 м, що забезпечує малу акустичну та візуальну помітність.

Завдяки цим характеристикам, Leleka LR є ефективним інструментом української артилерії, забезпечуючи не тільки високу продуктивність, але й надійність у складних умовах сучасного поля бою.

Сообщение Leleka LR: українська “птаха-розвідник” нового покоління, що обходить ворожі РЕБ появились сначала на URAUA.INFO.

Всі новини від: uraua.info

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 14892
Опубліковано: 21.11.23