Dark mode


A+ | Скинути | A-
Ігнат повідомив, скільки “кинджалів” збила українська ППО
Ігнат повідомив, скільки “кинджалів” збила українська ППО
Після першого успішного збиття військові провели нараду, на якій вирішили притримати оприлюднення цієї інформації.

Українські сили протиповітряної оборони змогли збити вже 15 аеробалістичних російських ракет Х-47 “Кинджал”. Про це у понеділок, 27 листопада розповів речник Повітряних сил Юрій Ігнат в інтерв’ю Новинарні.

Він зауважив, що вперше це сталося 4 травня. Ракету збили за допомогою американського ЗРК Patriot.

Ігнат зауважив, що інформацію успішного застосування Patriot для збиття російських “кинджалів” довгий час приховували. 

“Випустили росіяни “кинджал” – і нехай думають, де він дівся. Нам потрібен був час, щоби поспостерігати за реакцією ворога, зробити певні маневри та інше. Тоді ми публікували цю інформацію в повній комунікації з погодженням у командувача Повітряних сил Олещука та головнокомандувача ЗСУ Залужного. Ми добу тримали інформаційну тишу. На жаль, окремі ЗМІ поширили цю інформацію раніше – хоча я просив їх теж потримати паузу. Це все ж робиться не просто так. Інформація – теж зброя, яку треба вміло застосовувати. Й інколи час – це теж зброя. У нас, на жаль, багато хто цього не розуміє”, – сказав Ігнат.

За його словами, наразі системи Patriot прикривають лише Київ. Однак Україна ще отримає ці системи, для їх використання.

“Наші люди з бойовим досвідом збиття “кинджалів” далі стануть наставниками не тільки для курсантів, а, можливо, і для іноземців. Бо ніхто в світі з Patriot ще не збивав такий тип ракет, лише ППО ЗСУ”, – зазначив речник.

Українські військові успішно використали американські ЗРК Patriot для знищення російської авіації в небі над Брянською областю 13 травня поточного року. 

В жовтні 2023 року Росія виготовила 115 високоточних ракет, загалом у її запасах є близько 870 ракет

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 16167
Опубліковано: 28.11.23