Dark mode


A+ | Скинути | A-
Перший секс: лікар радить, як підготуватися до статевого акту
Перший секс: лікар радить, як підготуватися до статевого акту
В житті кожної людини настає той самий особливий момент, коли приходить час для першого сексу. Хвилювання, неправильна підготовка, невпевненість у собі та своїх силах перетворюються цей процес на щось страшне та неприємне.

Факти ICTV поспілкувалися з лікарем Андрієм Кондратенком та дізналися, як підготуватися до першого сексу – що можна робити, а чого варто уникнути перед статевим контактом.

Що потрібно зробити перед першим сексом

Перед статевим актом важливо впевнитися у своєму бажанні. Важливо зрозуміти, чи це ваше власне бажання, чи нав’язане партнером. Якщо з’являються сумніви, процес варто відкласти на майбутнє.

– Треба бути готовим, що будь-який з партнерів може припинити акт через свою емоційну неготовність, – каже фахівець.

Партнери обов’язково повинні обговорити свої бажання та очікування від статевого акту.

– Важливо розуміти, що сюжет фільмів 18+ майже не відповідає дійсності. Треба дізнатися, чого хочете ви та ваш партнер, – наголошує Андрій.

Фахівці рекомендують вивчити власне тіло перед тим, як розділити його з іншою людиною. Для того, щоб сповна насолодитися процесом, потрібно розуміти, що вам приносить задоволення.

– Не менш важливо розуміти анатомію партнера, щоб знати, що потрібно робити. Потрібно ознайомитися з чутливими зонами, та зрозуміти, що з ними можна та не можна робити, – пояснює експерт.

Наступне те, про що всі буквально кричать – захист. Це гарантія вашого здоров’я та здоров’я партнера. Варто обговорити, який саме метод контрацепції найзручніший для вас та партнера, і обрати відповідний.

– Під час статевого акту можна не лише отримати захворювання, які залишаться з вами на все життя, а й одразу завагітніти, – говорить лікар.

Окрім контрацептивів, також потрібно використовувати лубрикант, щоб покращити відчуття та уникнути неприємних наслідків.

– Перші рази у жінок через стрес не виробляється достатня кількість природного лубриканту, тоді секс стає неприємним, – зазначає медик.

Що не потрібно робити перед першим сексом

Не потрібно ігнорувати ваші особисті межі та межі партнера.

– Все потрібно обговорити, не варто починати статевий акт, коли цього хоче лише один з партнерів, – наголошує фахівець.

Не потрібно намагатися переконати чи тиснути на партнера. В такому випадку задоволення не отримає жоден.

Перед статевим актом краще не вживати алкоголь.

– Банально, у процесі може стати погано. По-друге, після алкоголю знижується больовий поріг, можна заподіяти шкоду собі або партнеру, і не відчути цього, – каже медик.

Не можна порівнювати себе з “ідеалом” – героєм з книжки чи фільму. Важливо усвідомити, що як у чоловіка, так і в жінки перший раз може не вийти. Це нормально, навички з часом покращуються.

– Не потрібно ставити перед собою містичні стандарти або цілі. Ваша мета – принести одне одному задоволення, – говорить експерт.

Лікар наголошує, що не варто боятися звертатися по допомогу, якщо щось не виходить. Він запевняє, що краще одразу звернутися до фахівців, ніж постійно ходити в стресі.

Отож, для приємного першого сексу важливо забезпечити психологічний та фізичний комфорт обох з партнерів. Тільки тоді можна отримати задоволення від процесу.

Читайте також

Немає бажання: як правильно відмовити партнеру в сексі

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 22747
Опубліковано: 28.11.23