Dark mode


A+ | Скинути | A-
Зеленський заявив про нову фазу війни
Зеленський заявив про нову фазу війни
Україна не має наміру здаватися попри певні невдачі під час контрнаступу, ззаначив глава держави.

Президент Володимир Зеленський заявив, що війна України з Росією перебуває на новому етапі. Про це він сказав в інтерв’ю для The Associated Press, оприлюдненому у п’ятницю, 1 грудня.

“У нас нова фаза війни, і це факт. Зима загалом – це нова фаза війни”, – заявив глава держави і запевнив, що Україна не має наміру здаватися попри певні невдачі.

На запитання, чи задоволений він результатами контрнаступу, він дав таку відповідь: “Послухайте, ми не відступаємо, я задоволений. Ми боремося з другою армією світу, я задоволений. Ми втрачаємо людей, я не задоволений. Ми не отримали всієї зброї, яку хотіли, я не можу бути задоволеним, але й не можу занадто скаржитися”.

Також Зеленський відверто оцінив контрнаступ минулого літа: “Ми хотіли отримати швидші результати. З цього погляду, на жаль, ми не досягли бажаних результатів. І це факт”.

За його словами, Україна не отримала від союзників усього необхідного озброєння, а обмеження в чисельності збройних сил не дали змоги швидко перейти в наступ.

“Потужностей не вистачає, щоб швидше досягти бажаних результатів. Але це не означає, що ми маємо здатися, що ми маємо капітулювати. Ми впевнені у своїх діях. Ми боремося за те, що наше”, – сказав Зеленський.

Він наголосив, що Україні всеж вдалося домогтися невеликих територіальних успіхів у боротьбі з краще озброєним й укріпленим противником.

Крім того, сила Чорноморського флоту РФ була підірвана після українських атак, додав Володимир Зеленський.

Раніше Зеленський заявив, що війна в Україні закінчиться миром, але не таким, як його уявляє Росія. Україна не піде на поступки. При цьому він не заперечив, що такі пропозиції лунають.

Лукашенко заявив, що Україна “все одно буде наша”

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 16944
Опубліковано: 01.12.23