Dark mode


A+ | Скинути | A-
Які шанси на отримання Україною грошей від конфіскації активів РФ у США – Мін’юст
Які шанси на отримання Україною грошей від конфіскації активів РФ у США – Мін’юст
Вірогідність того, що кошти від конфіскованих російських активів у США будуть направлені на допомогу Україні, досить висока.

Про це в інтерв’ю NV розповіла заступниця міністра юстиції Ірина Мудра, яка нещодавно була у США у складі офіційної української делегації.

– Шанси на ухвалення цього законопроєкту (№4175, який дозволяє президенту США конфісковувати російські активи на користь України, – Ред.) досить високі. Він був внесений у червні 2023 року та отримав двопалатну підтримку, а менш ніж за пів року вже був розглянутий комітетом із зовнішніх справ. Наступний розгляд має відбутися у фінансовому комітеті Конгресу. Але, як правило, коли питання стосується зовнішньої політики або норм міжнародного права, фінансовий комітет погоджується з висновком комітету у зовнішніх справах, – сказала вона.

Зазначимо, що представниця Мін’юсту мала низку зустрічей з американськими чиновниками щодо цього документа.

Читайте також

Вже до кінця року Конгрес США може схвалити допомогу Україні та Ізраїлю

Нагадаємо, що на тлі критичного становища з процесом виділення США допомоги Україні, через що президент Джо Байден навіть терміново звернувся до Палати представників і Сенату, в американському Конгресі розглядають документ, якій міг би полегшити становище.

Йдеться про законопроєкт 4175, який дасть змогу Білому дому конфісковувати російські активи в США на користь України. А це приблизно $8 млрд.

Фото: White House

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 14724
Опубліковано: 04.12.23