Dark mode


A+ | Скинути | A-
Подібне середовище є на Землі: дослідження показало, що на Меркурії можливе життя
Подібне середовище є на Землі: дослідження показало, що на Меркурії можливе життя
Учені виявили планету, на якій можливе життя. Згідно з новим дослідженням, на північному полюсі Меркурія можуть бути відповідні умови для підтримки деяких “екстремальних форм життя”.

На Меркурії можливе життя

Нове дослідження Інституту планетарних досліджень припускає, що життя може існувати в соляних льодовиках, прихованих під поверхнею планети. Ці льодовики, знайдені в кратерах Меркурія Радітладі та Емінеску, не зовсім схожі на ті, які зазвичай можна побачити на Землі. Вони складаються не з льоду, а з солей, які вловлюють леткі сполуки, такі як вода, азот і вуглекислий газ.

Соляні відкладення на Меркурії не схожі на типові айсберги або арктичні льодовики, але подібне солоне середовище все ж існує на Землі.

– Особливі сольові сполуки на Землі створюють населені ніші навіть у найсуворіших умовах, де вони зустрічаються, наприклад, у посушливій пустелі Атакама в Чилі, – сказав доктор Родрігес.

Досі дослідники вважали, що Меркурій взагалі не здатний підтримувати будь-яке життя, адже коливання температури, відсутність атмосфери та постійне бомбардування сонячною радіацією зробили планету непридатною для цього.

– Це революційне відкриття льодовиків Меркурія розширює наше розуміння параметрів довкілля, що можуть підтримувати життя, додаючи життєво важливий вимір до наших досліджень астробіології, які також мають стосунок до потенційної населеності екзопланет, подібних до Меркурія, – додав доктор.

Крім того, це дослідження пропонує пояснення однієї з найбільших загадок Меркурія. Кратери планети усіяні дивними ямами і западинами, які збивають з пантелику вчених-планетологів.

Наразі же припускають, що ями утворилися, коли соляні льодовики випарувалися під впливом сильної спеки, залишивши після себе порожній простір.

Читайте також

Ретроградний Меркурій: коли очікується в грудні 2023 року та рекомендації

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 18766
Опубліковано: 06.12.23