Dark mode


A+ | Скинути | A-
Як розвивався конфлікт Веніславського та верховної української влади
Як розвивався конфлікт Веніславського та верховної української влади
Федір Вениславський, який до недавна займав пост представника президента в парламенті, опинився в центрі суспільної уваги та критики через ряд своїх заяв та ініціатив.

Початок конфлікту датується моментом, коли Вениславський вніс до парламенту законопроект про мобілізацію студентів та аспірантів, які вступили до ВНЗ після досягнення 30-річного віку або отримували другу вищу освіту. Цей документ викликав різке обурення в ЗМІ та критику від Комітету Верховної Ради з питань євроінтеграції, який зазначив, що він містить норми, спрямовані на впровадження дискримінації за віковою ознакою.

Ситуація загострилася, коли Вениславський, напередодні 1 жовтня, дня коли всі жінки медичних спеціальностей мали стати на військовий облік, заявив, що вони не зможуть виїжджати за кордон після реєстрації. Це твердження довелося швидко спростувати представникам Прикордонної служби, а пізніше спростував і сам Вениславський.

Останньою краплею стало заявлення Вениславського на початку грудня. Коментуючи заплановані партією “Слуга народу” зміни в законодавстві про мобілізацію, він сказав, що одним з нововведень буде розсилка повісток через електронну пошту. Виникли питання, на яку пошту їх відправлятимуть і звідки влада отримає ці адреси. Очевидно, що єдина база електронних пошт громадян, пов’язана з їхніми особистими даними, існує в додатку “Дія”. Таким чином, зробити висновок, що саме вона буде використана, було логічно.

Проте, віце-прем’єр Михайло Федоров, який пишався “Дією” як своїм найуспішнішим проєктом, раніше запевнив, що для розсилки повісток вона використовуватися не буде, намагаючись зберегти аудиторію сервісу та уникнути відтоку користувачів, котрі не хочуть отримувати електронні повістки.

Завершальним елементом стало те, що всі ці заяви воспринималися ЗМІ та суспільством не як особиста позиція чи ініціатива Вениславського, а як офіційна позиція Офісу президента. До цього додався і конфлікт з Безуглою, що йшов у розріз з “лінією партії”. Враховуючи всі ці події, не дивно, що сам Вениславський очікував свого звільнення. І дійсно, воно виявилося передбачуваним.

Сообщение Як розвивався конфлікт Веніславського та верховної української влади появились сначала на URAUA.INFO.

Всі новини від: uraua.info

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 21639
Опубліковано: 08.12.23