Dark mode


A+ | Скинути | A-
ВР України звернулася до країн ЄС із проханням підтримати початок переговорів про вступ
ВР України звернулася до країн ЄС із проханням підтримати початок переговорів про вступ
Верховна Рада України ухвалила звернення до національних парламентів та урядів держав-членів Європейського Союзу, закликавши їх підтримати амбіції України щодо вступу до ЄС. Рішення було прийнято 292 голосами, про що повідомив народний депутат Ярослав Железняк у Телеграмі, передає Укрінформ.

Звернення Верховної Ради містить заклик до ЄС прийняти рішення про відкриття переговорів з Україною на засіданні Європейської ради 15 грудня. Також воно закликає до продовження підтримки українського народу у боротьбі за державний суверенітет і територіальну цілісність країни.

Парламент України просить європейські інституції підтримати макрофінансову стабільність держави, враховуючи повномасштабну російську агресію, та закликає до збільшення військової допомоги Україні. Окрім того, звернення містить заклик до сприяння відбудові України, зокрема її соціальної, енергетичної, транспортної та іншої інфраструктури.

Верховна Рада також висловила прохання про продовження тиску на Російську Федерацію шляхом ухвалення нових пакетів санкцій, які б охоплювали політичне та економічне життя РФ.

Нагадуємо, що Європейська комісія 8 листопада рекомендувала відкрити переговори про вступ України та Молдови до ЄС, а також надати статус країни-кандидата Грузії за певних умов.

Президент Володимир Зеленський висловив очікування, що ЄС виконає обіцянку про початок переговорів щодо євроінтеграції України у відповідь на виконання всіх рекомендацій Єврокомісії з боку України.

Сообщение ВР України звернулася до країн ЄС із проханням підтримати початок переговорів про вступ появились сначала на URAUA.INFO.

Всі новини від: uraua.info

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 23364
Опубліковано: 09.12.23