Dark mode


A+ | Скинути | A-
Прем'єр Нідерландів закликав ЄС не допустити "подвійної блокади" допомоги Україні
Прем'єр Нідерландів закликав ЄС не допустити "подвійної блокади" допомоги Україні
Європейський союз має уникнути "подвійної блокади" допомоги Україні на тлі ситуації, що склалася у Конгресі Сполучених Штатів Америки.

Про це заявив прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте, повідомляє РБК-Україна з посиланням на Politico.

"З урахуванням проблем у Сполучених Штатах, де свіжі гроші блокуються, дуже важливо, щоб ми не мали подвійної блокади проти України", - підкреслив Рютте під час виступу в берлінській школі управління Hertie.

Він наголосив, що Європейському союзу необхідно домовиться щодо фінансової допомоги Україні для її просування як держави, а також у зв'язку з продовженням війни.

Журналісти нагадують, що лідери країн Європейського союзу зустрінуться вже у четвер та п'ятницю, 14-15 грудня, щоб виробити пропозицію щодо поповнення Європейського фонду миру, який використовують для часткового відшкодування державам витрат на постачання зброї Україні, на 5 мільярдів євро.

Але оскільки Німеччина переживає бюджетну кризу, а Угорщина погрожує накласти вето, результат переговорів цього тижня поки що не зрозумілий, вважають у Politico.

Допомога Україні від ЄС

Нагадаємо, на майбутньому саміті лідерів ЄС, який відбудеться 14-15 грудня, ключовим питанням має стати Україна. Зокрема, планується, що глави держав обговорять нове фінансування для нашої країни та початок вступних переговорів.

Влада Угорщини вже неодноразово відкрито заявляла про те, що накладе вето на перераховані вище пропозиції.

У той же час, неназваний чиновник у коментарі Reuters розповів, що ЄС продовжить допомогу нашій країні, незважаючи на вето Угорщини. Для цього є кілька запасних планів.

 

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Всі новини від: rbc.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 16917
Опубліковано: 11.12.23