Dark mode


A+ | Скинути | A-
Мобілізація та виклики для національної безпеки держави: треба змінювати підхід
Мобілізація та виклики для національної безпеки держави: треба змінювати підхід
Бойові можливості ЗСУ, попри увесь героїзм наших хлопців скорочуються, та скорочуються не лише на фронті, алей і в глибокому тилу. Сьогодні країні катастрофічно не вистачає не лише західних снарядів, а й особового складу для комплектування передових частин .

Щоб якось виправити ситуацію, станом на грудень поточного року, в Києві прийняли рішення посилити боротьбу з ухиленням від мобілізації, оскільки воїни на полі бою зараз потрібніші аніж ніколи раніше. Так, екс-заступник начальника Генштабу ЗСУ, генерал-лейтенант Ігор Романенко заявив, що процедуру мобілізації в країні необхідно спростити, а депутатам слід ходити в рейди разом з військкоматами.

На його думку, потрібно терміново заповнювати втрати наявних підрозділів, потрібно закликати всіх українців, і навіть жінок ставити на військовий облік. Богато експертів згодні с цією думкою, однак є проблема – невдоволення наших захисників поступово зростає, тому що окрім мобілізації людям потрібно відпочивати, а тому потрібна ротація. А якщо провести ротацію, то нові мобілізовані не зможуть закрити собою ті позиції, які зараз України боронить від рашистів.

Усе це призводить до того, про що писало західне видання The Washington Post, яке попереджає українське керівництво від ситуації критичного злому морального духу як цивільних, так і військових. На думку авторів газети, через виснаження та накопичену втому військові можуть перестати виконувати накази та йти до бою, а бачучи цю картину, нові призовники бажатимуть ще більше ухилятися від участі у військових діях.

Іншою проблемою, на думку західних фахівців, можуть стати втрати особового складу, який знаходиться в умовах недостатньої оснащеності технікою та іншими засобами ведення бою. Раніше, міністр оборони України Рустем Умеров на європейському безпековому форумі заявляв, що наразі на військовій службі в Україні передумаю приблизно один мільйон чоловік, серед яких втрати складають майже півтора відсотки.

Таким чином, Україна стикається одразу з двома тяжкими викликами: по-перше нам потрібно дати відпочинок нашим воїнам, які вже два роки воюють з окупантом; по-друге, ми повинні призивати на службу нових людей, щоб закривати усі військові потреби у особовому складі. Але модель, які існує сьогодні, не дозволяє вирішити ці питання, тому українська влада має міркувати над тим, як змінити ситуацію, та мотивувати людей йти до лав ЗСУ.

Сообщение Мобілізація та виклики для національної безпеки держави: треба змінювати підхід появились сначала на URAUA.INFO.

Всі новини від: uraua.info

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 16685
Опубліковано: 11.12.23