Dark mode


A+ | Скинути | A-
Україна не пробачить Росії війну: Зеленський про момент неповернення
Україна не пробачить Росії війну: Зеленський про момент неповернення
Україна не пробачить Росії повномасштабну загарбницьку жорстоку війну – це момент неповернення.

Про це президент України Володимир Зеленський сказав під час інтерв’ю представникам латиноамериканських ЗМІ у Буенос-Айресі.

– Ніхто не хоче пробачати Росію. Ніхто їм не пробачить. І безумовно – вони не зможуть окупувати Україну, бо їх будуть щоденно підпалювати в наших домівках, якщо вони зайдуть туди, окупують і будуть жити. Безумовно – це момент неповернення, бо вони вбили стільки людей, і в кожній сім’ї у нас є якісь втрати, – зазначив Зеленський.

Він вважає, що у Росії не вийде реалізувати оголошені цілі у війні проти України.

Зокрема, голова держави зазначив, що для закінчення війни потрібно робити певні кроки.

– Безумовно, ми хочемо її закінчити так, щоби вона не почалася знову. Нам потрібні конкретні гарантії безпеки, – сказав Зеленський і додав, що це можуть бути юридичні гарантії або надання Україні зброї, якою можна зупинити РФ.

Він сказав, що у українців єдине бажання: аби закінчилася війна, мирно жити на своїй землі і щоб окупанти більше ніколи не лізли в нашу країну.

Окремо Зеленський відзначив, що президенту Росії Володимиру Путіну не потрібен мир, бо той не зацікавлений у незалежній Україні, яка необхідна йому лише як частина і анклав у складі РФ.

Читайте також

Білий дім посилить роботу з Конгресом для надання допомоги Україні, але за однієї умови – сенатор

– Він не хоче ніякого діалогу. Він не хоче зупинити війну. Для нього сьогодні зупинити війну – це просто два слова по телефону. Два слова сказати своїм військам. Просто відійти на їх територію, – сказав Зеленський.

Він наголосив, якщо є бажання вирішити якусь проблему, то треба розуміти, що це має бути в інтересах усіх сторін.

– Ми хочемо закінчити війну. Що таке “ми”? Це не може бути узагальнене розуміння. Україна хоче відновити свою цілісність – це відновити мир на нашій землі. У нас є наша територія. Чому ми хочемо відновити усю територію? Тому що є люди, які в окупації, – наголосив президент України.

Зеленський зазначив, що не може торгувати українцями, які опинилися в окупації.

Водночас, за його словами, президент РФ не прагне відновлення територіальної цілісності України, а все, що говорить кремлівський диктатор – неправда.

Зокрема, як нагадав Зеленський, у 2014 році Путін розпочав війну під приводом захисту російськомовного населення.

У зв’язку з цим, президент України відзначив, що усі міста на сході України, які зруйнувала окупаційна армія РФ, були російськомовними.

– Він їх вбив. Просто взяв і вбив. Тих, кого він (у 2014 році, – Ред.) розповідав, що захищає, – зауважив Зеленський.

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 8837
Опубліковано: 11.12.23