Dark mode


A+ | Скинути | A-
Швеція оголосила про новий пакет допомоги Україні на €120 млн
Швеція оголосила про новий пакет допомоги Україні на €120 млн
Уряд Швеції оголосив про надання зимового пакету допомоги для України на загальну суму 1,4 млрд крон (близько €120 млн). Ці кошти спрямують на підтримку місцевих жителів під час зимового періоду.

Про це заявили прем’єр-міністр Швеції Ульф Крістерссон та міністр міжнародного розвитку, співробітництва та зовнішньої торгівлі Йохан Форсселл під час спілкування з журналістами 11 грудня.

Більшу частина грошей, тобто близько 900 млн шведських крон, планують спрямувати до фонду Світового банку для відновлення України. Це допоможе відновити інфраструктуру в сферах енергетики, житлового будівництва, охорони здоров’я та транспорту.

Гроші збираються спрямувати на закупівлю обладнання для опалення та збільшення пропускної здатності української електромережі. Йдеться також про інші заходи, які допоможуть українцям пережити зиму, наприклад, будівництво притулків.

За словами Форсселла, саме це було затребувано українською стороною. Водночас Крістерссон звернув увагу, що це найбільша на сьогодні підтримка в рамках двосторонньої допомоги з боку Швеції.

Водночас Крістерссон попередив про жахливі наслідки, якщо країни Європейського Союзу не зможуть домовитися про розширений довгостроковий бюджет на саміті в Брюсселі цього тижня.

Читайте також

Зеленський: Україна зможе побороти паузу у допомозі від США

Джерело: SVT

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 10449
Опубліковано: 11.12.23