Dark mode


A+ | Скинути | A-
На Сонці стався найпотужніший спалах із 2017 року
На Сонці стався найпотужніший спалах із 2017 року
На Сонці стався найсильніший спалах із 2017 року. Його зафіксували 14 грудня.

На Сонці стався найпотужніший спалах

Сонце випустило величезний імпульс високоенергетичного випромінювання, яке було знято на відео космічним кораблем NASA. Інтенсивність спалаху склала X2.8, що робить його найпотужнішим з вересня 2017 року.

Потужні спалахи часто супроводжуються корональними викидами маси, які відправляють величезні хмари сонячної плазми в космос на мільйони миль на годину.

Сонячні спалахи діляться на п’ять класів – А, В, С, М, Х. Мінімальний клас потужності – А0,0. З кожною наступною літерою потужність збільшується в 10 разів.

Корональні викиди маси, які вражають Землю, можуть спричинити геомагнітні бурі, які можуть порушити роботу електромереж та іншої інфраструктури. Такі шторми також можуть посилювати полярні сяйва, роблячи ці небесні світлові явища більш інтенсивними та видимими на великих територіях.

Сонячна активність зростає і спадає з 11-річним циклом. Національне управління океанічних і атмосферних досліджень США прогнозує, що поточний 25-й сонячний цикл досягне піку в період з січня по жовтень наступного року.

Читайте також

На Сонці стався вибух: утворився великий “вогняний каньйон”

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 17508
Опубліковано: 15.12.23