Dark mode


A+ | Скинути | A-
Нова сторінка у безпековій політиці Польщі: відгомін засідання Радбезу під керівництвом Дуди
Нова сторінка у безпековій політиці Польщі: відгомін засідання Радбезу під керівництвом Дуди
Нещодавнє засідання Ради національної безпеки Польщі відбулося 20 грудня у Варшаві, під керівництвом президента Анджея Дуди. Цей захід став першим у новому форматі після останніх політичних змін у країні, піднявши важливі питання безпеки на національному та міжнародному рівнях.

Під час засідання, президент Дуда наголосив на важливості підтримки України в її боротьбі проти російської агресії. Польща, як наближений сусід та союзник, продовжує надавати Україні політичну та матеріальну допомогу, підкреслюючи значення цієї підтримки для регіональної стабільності.

Обговорення також торкнулося гібридної атаки на кордоні з Білоруссю. Дуда охарактеризував цю ситуацію як серйозне випробування для національної безпеки, що вимагає зміцнення кордонів та міжнародної співпраці.

Президент Польщі висловив сподівання, що майбутній Саміт НАТО у Вашингтоні зміцнить безпеку східного флангу альянсу. Особливий акцент було зроблено на необхідності постійного базування армій союзників, зокрема США, на території Польщі.

В контексті недавнього інциденту з ракетою, Дуда наголосив на збільшенні видатків на модернізацію та розвиток польської армії. Це підкреслює стратегічну необхідність зміцнення обороноздатності країни.

Президент також звернув увагу на важливість євроінтеграції України та її майбутнього членства в НАТО. Він наголосив, що Україна, з її військовим досвідом та сучасними технологіями, стане значущим внеском у обороноздатність альянсу.

Засідання Радбезу підкреслило роль Польщі як ключового гравця в регіональній безпеці. Підтримка України, зміцнення кордонів, участь у міжнародних оборонних альянсах, та модернізація власних збройних сил – все це вказує на нову сторінку у безпековій політиці Польщі. Співпраця з новим урядом під керівництвом Дональда Туска та діалог з Україною відкривають нові можливості для забезпечення стабільності та безпеки в регіоні.

Сообщение Нова сторінка у безпековій політиці Польщі: відгомін засідання Радбезу під керівництвом Дуди появились сначала на URAUA.INFO.

Всі новини від: uraua.info

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 18505
Опубліковано: 20.12.23