Dark mode


A+ | Скинути | A-
Критичний погляд на медійну роботу в часи інформаційної війни: рекомендації до виправлення
Критичний погляд на медійну роботу в часи інформаційної війни: рекомендації до виправлення
У сучасному медійному середовищі, а особливо в умовах ведення інформаційної війни проти окупанта, добре виконана пропаганда відіграє ключову роль, і відео, що вже отримало негласну назву “Урок людяності з Києва” є одним із яскравих цьому прикладів.

http://uraua.info/wp-content/uploads/2023/12/16x9-ura-ua.mp4

Відео, на якому чоловік виранив свої продукти на дорогу

Пропагандистське відео являє собою цікавий приклад медійної роботи, на якому можна розібратися в елементах впливу, щоб зрозуміти, які аспекти підлягають поліпшенню в інших проєктах, направлених на перемогу над ворогом.

Так як у мережі вже навели неодноразові докази того, що відео є постановочним, ми не вважаєм, що міркування на цю тему буде якоюсь проблемою для його виробників, а навпаки — допоможе запобігти помилкам у майбутньому.

Незважаючи на візуальну привабливість, аналіз матеріалу виявляє суттєві недоліки, які мають бути виправлені, щоб інформаційно-психологічний вплив приносив потрібний результат, а інформаційні проєкти росіян не могли використовувати їх у власних інтересах.

Критичний аналіз

Персонажі, які на початку відео підібрали продукти, діють нелогічно і замість допомоги військовому, забирають харчі собі, що розходиться зі звичайною поведінкою середньої людини в подібних ситуаціях.

Жінка підбирає розкидані харчі військового

Ця же жінка не віддає продукти бійцю ЗСУ, а кудись виходіть із кадру

Чоловік, названий “ветераном”, представлений неправдоподібно. Він виглядає безпорадним, бо не може самостійно підняти продукти, що розсипаються, і чекає на допомогу оточуючих людей. Це явно недооцінка його можливостей, що видає в цій дії художню необхідність.

Крім того, камера, яка записує все, що відбувається, розташована в занадто ідеальному для зйомки місці, що нехарактерно для випадково встановлених камер вуличного спостереження. Це теж викликає сумніви в спонтанності події.

Іншою ознакою є ящики з продуктами, на яких немає цінників, що не схоже на звичайну практику вуличної торгівлі. Таке упущення також додатково знижує реалістичність сцени.

На продуктовому прилавку немає жодних цінників, що не дуже типово для вуличної торгівлі

Також варто відзначити момент зі склеюванням і секундоміром, який йде рівно за хронометражем, хоча повинен був змінювати свій час залежно від зміни кадрів. Це вказує на постпродакшн, а не на живу зйомку, що руйнує ілюзію документальності.

Таким чином, надане відео демонструє важливі уроки для творців інформаційних матеріалів. Важливість деталей, реалістичності сценарію та технічної коректності не може бути переоцінена. Щоб досягти переконливості та впливу, необхідно ретельніше опрацьовувати кожен аспект виробництва, приділяючи увагу і правдоподібності, і якості технічної реалізації.

Сообщение Критичний погляд на медійну роботу в часи інформаційної війни: рекомендації до виправлення появились сначала на URAUA.INFO.

Всі новини від: uraua.info

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 8575
Опубліковано: 21.12.23