Dark mode


A+ | Скинути | A-
Понад 400 українських спортсменів загинуло під час війни проти РФ – Гутцайт
Понад 400 українських спортсменів загинуло під час війни проти РФ – Гутцайт
Внаслідок повномасштабної війни, яку Росія розв’язала проти України, загинуло вже понад 400 наших спортсменів.

Про це заявив президент Національного олімпійського комітету (НОК) Вадим Гутцайт в ефірі телемарафону Єдині новини.

— Зараз ми багато чуємо з тієї сторони (РФ, – Ред.), що вони не хочуть брати участі (в Олімпійських іграх, – Ред.) без свого прапора, що вони не братимуть участі, що це не чесно щодо них. А чесно щодо до нас, коли йде повномасштабна війна? А чесно, коли вже понад 400 наших спортсменів загинуло, близько 500 спортивних об’єктів частково чи повністю ми втратили. Ми втрачаємо людей, українців… Це чесно проти нас?, – сказав він.

Гутцайт зазначив, що раніше від Росії на Олімпійських іграх брали участь близько 300-320 спортсменів. В разі допуску атлетів із цієї країни у “нейтральному” статусі – їх буде значно менше – 50-80 осіб.

За його словами, якщо ці спортсмени будуть та Іграх без прапору та гімну – це вже означатиме, що певна робота була проведена щодо ізоляції російського спорту у світі.

Він додав, що станом на зараз Україна виборола вже 51 ліцензію на літні Олімпійські ігри-2024 у Парижі.

На початку грудня МОК вирішив допустити до участі в Олімпіаді-2024 у нейтральному статусі російських і білоруських спортсменів.

До участі у змаганнях не будуть допущені спортсмени та члени їхніх команд, які активно підтримують вторгнення РФ в Україну. Також за бортом мають опинитися атлети, у яких контракти з органами національної безпеки та військовими структурами.

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 21434
Опубліковано: 27.12.23