Dark mode


A+ | Скинути | A-
Особливості підготовки військовозобов’язаних: від чого залежать терміни навчання
Особливості підготовки військовозобов’язаних: від чого залежать терміни навчання
У Збройних Силах України уточнили терміни проходження навчання для військовозобов’язаних у навчальних центрах після мобілізації.

Про це повідомив керівник служби зв’язків з громадськістю командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо під час інформаційного марафону.

За його словами, військовозобов’язані, отримавши повістку, повинні з’явитися у територіальні центри комплектування. Він наголосив, що відправка на фронт не відбувається після першої повістки.

“Розвіюю основний міф: після першої повістки ніхто нікого на фронт не відправляє. Перша повістка – це для уточнення ваших облікових даних. Якщо вам вручили повістку, ви з’являєтесь на час, який вказаний у повістці, і уточнюєте свої облікові дані, надаєте певні документи: свідоцтво про одруження, про народження тощо, надаєте причини, якщо ви маєте, для отримання відстрочки, та проходите медичний огляд, щоб з’ясувати, який у вас стан здоров’я для можливого проходження військової служби за мобілізацією…”, – пояснив Фітьо.

Далі, якщо немає причин для відстрочки, здоров’я дозволяє, і професія актуальна, випускається друга повістка, за якою людина направляється до навчального центру.

Він додав, що мінімальний термін навчання у центрі становить місяць для базової військової підготовки, далі два тижні на злагодження підрозділу. Для складніших спеціалізацій термін може збільшуватися до двох-трьох місяців, а також можливе навчання за кордоном. Тільки після завершення цього етапу військовослужбовці вирушають у свої військові частини.

Також Фітьо зауважив, що час відправки на фронт залежить від потреб у бригадах, які формуються, та наявності місць у навчальних центрах. Цей період може варіюватися від кількох днів до кількох місяців залежно від потреби в конкретній спеціалізації.

Сообщение Особливості підготовки військовозобов’язаних: від чого залежать терміни навчання появились сначала на URAUA.INFO.

Всі новини від: uraua.info

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 18026
Опубліковано: 27.12.23