Dark mode


A+ | Скинути | A-
ЗСУ відбили 17 атак під Авдіївкою – Генштаб
ЗСУ відбили 17 атак під Авдіївкою – Генштаб
Українські війська не дозволили ворогу покращити тактичне положення біля селищ Первомайське та Невельське на Авдіївському напрямку.

З початку поточної доби російські агресори безуспішно атакували на восьми напрямках. Про це повідомив Генштаб ЗСУ у вечірньому зведенні в суботу, 30 грудня.

Загалом на фронті відбулось 49 бойових зіткнень. Ворог завдав три ракетних та 36 авіаційних ударів, здійснив 31 обстріл з РСЗВ по позиціях українських військ та населених пунктах.

На Куп’янському напрямку ЗСУ відбили вісім атак ворога в біля Синьківки Харківської області. Також противник завдав авіаційних ударів в районах Піщаного Харківської області та Новоселівського, Стельмахівки, Надії Луганської області. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися близько 10 населених пунктів, зокрема, Дворічна, Синьківка, Петропавлівка, Іванівка, Берестове Харківської області.

На Лиманському напрямку Сили оборони відбили дві атаки ворога поблизу Макіївки Луганської області. Окупанти завдали авіаційного удару в районі Білогорівки. Від ворожих артилерійських та мінометних обстрілів постраждали понад 10 населених пунктів, серед них Невське Луганської області та Торське, Серебрянка, Спірне, Роздолівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку наші воїни відбили дев’ять атак в районах Богданівки, Кліщіївки та Андріївки, де противник намагався відновити втрачене положення. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися понад 10 населених пунктів, зокрема, Богданівка, Іванівське, Калинівка, Кліщіївка, Андріївка, Ступочки Донецької області.

На Авдіївському напрямку ЗСУ відбили чотири атаки противника в районах Степового, Авдіївки та ще 13 – біля Первомайського та Невельського. Тут ворог безуспішно намагався покращити тактичне положення. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 10 населених пунктів, серед них Керамік, Степове, Авдіївка, Тоненьке, Первомайське, Невельське Донецької області.

На Мар’їнському напрямку наші війська продовжують стримувати ворога в районах Красногорівки, Мар’їнки та Новомихайлівки, де противник здійснив сім безуспішних атак. Під артилерійським та мінометним вогнем окупантів опинилися Красногорівка, Мар’їнка, Курахове, Побєда, Єлизаветівка, Катеринівка.

На Шахтарському напрямку наші оборонці відбили дві атаки противника біля Приютного Запорізької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 10 населених пунктів, зокрема, Вугледар, Пречистівка, Золота Нива, Урожайне Донецької області.

На Запорізькому напрямку ЗСУ відбили атаку противника східніше населеного пункту Копані. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 25 населених пунктів, серед них Полтавка, Лугівське, Новоданилівка, Новоандріївка, Щербаки, Кам’янське, Плавні Запорізької області.

На Херсонському напрямку артилерійських обстрілів противника зазнали Тягинка, Іванівка, Антонівка та Херсон Херсонської області. Також ворог завдав авіаційних ударів в районах Тягинки та Херсону.

Також росіяни не відмовляються від наміру вибити наші війська із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Протягом доби противник здійснив 11 безуспішних штурмових дій, але ЗСУ й надалі утримують зайняті позиції та завдають окупантам значних втрат.

Протягом доби українська авіація завдала ударів по 11 районах зосередження особового складу противника.

Ракетні війська уразили три зенітних ракетних комплекси, район зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, сім артилерійських засобів та три станції РЕБ.

Нагадаємо, за добу 29 грудня на фронті було знищено 750 росіян. Також ворог втратив кілька десятків одиниць бронетехніки.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 18817
Опубліковано: 30.12.23