Dark mode


A+ | Скинути | A-
Питання лише в ракетах: Ігнат пояснив, чи має Росія достатньо засобів для повторних атак
Питання лише в ракетах: Ігнат пояснив, чи має Росія достатньо засобів для повторних атак
Російська Федерація може повторити масовані повітряні атаки України як у Новий рік 31 грудня, так і в інші дні.

Про це під час ефіру національного телемарафону Єдині новини заявив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

За його словами, окупанти мають потенціал, який проявляє себе в носіях крилатих ракет, що знаходяться в Чорному морі, стратегічній авіації, а також наземних установках типу Іскандер тощо. Він додав, що Україна має дані розвідки про накопичення противником ракет.

– Справа тільки в ракетах. Було б в них повітряного базування крилатих ракет, стільки б як і С-300, то ми б бачили зовсім іншу ситуацію. Носіїв (у Росії, – Ред.) достатньо. Один літак Ту-95, яких вчора вночі було 18, може мати 8 ракет. Літаків у них десятки, проблем з літаками в них немає… Питання в ракетах, скільки собі вони можуть дозволити завдати ударів. Ракети для них це дефіцит, тому що вони виготовляються не так швидко і вони дорогі, – пояснив він.

Нагадаємо, зранку 29 грудня Росія завдала масованого ракетного удару. Було випущено 158 повітряних об’єктів по містах України, серед яких крилаті ракети, ракети іншого типу та ударні безпілотники.

Повітряні сили спільно з підрозділами Сил оборони України знищили 114 ворожих повітряних цілей – 27 БпЛА Shahed-136/131 та 87 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55.

Читайте також

Ворог продовжить масовані атаки на свята: експерт про те, скільки ракет накопичила РФ

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 11202
Опубліковано: 30.12.23