Dark mode


A+ | Скинути | A-
ДПСУ вимагатимуть у багатодітних чоловіків документи від ТЦК для виїзду за кордон
ДПСУ вимагатимуть у багатодітних чоловіків документи від ТЦК для виїзду за кордон
Державна прикордонна служба (ДПС) зможе перевіряти чоловіків, які мають дозвіл на перетин кордону, на наявність документів про військовий облік.

Про це у коментарі УП заявив речник ДПС України Андрій Демченко.

За даними видання, це пов’язано із неодноразовими випадками, коли документи підроблювались. Йдеться про перевірку наявності витягів із протоколу ТЦК та СП, або ж запису про відстрочку у військово-облікових документах.

Перед цим у соцмережах з’явились повідомлення, що українських чоловіків, зокрема інвалідів 3 групи та багатодітних, перестали випускати за кордон без довідки з військкомату.

На одному з оприлюднених відео багатодітний батько, який до цього неодноразово перетинав кордон, не був випущений цього разу. Стверджується, що причиною стала відсутність довідки від ТЦК або наявність у чоловіка військово-облікових документів. За словами працівниці ДПС з відео, з вечора 29 грудня існує відповідне розпорядження.

Речник ДПСУ Андрій Демченко заявив, що через неодноразові підробки документів ДПСУ може вимагати військово-облікових документів із записом про відстрочку від чоловіків, що перетинають кордон.

– Зважаючи, що ми неодноразово виявляли підробки документів, пов’язаних з багатодітством, наші інспектори можуть перевіряти цю умову виїзду чоловіків, зокрема, і за документами з територіальних центрів комплектування. Це можуть бути витяг з протоколу ТЦК про прийняте рішення про відстрочку, або запис про відстрочку в військово-облікових документах, – сказав він.

Зазначимо, що перед цим, у коментарі від 30 грудня, речник ДПС України Демченко у коментарі Фактам ICTV казав, що жодних змін у правилах перетину кордону немає. При цьому він зазначав, що існують численні випадки підроблених документів, які були виявлені у охочих виїхати за межі України.

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 25920
Опубліковано: 31.12.23