Dark mode


A+ | Скинути | A-
Нічна атака РФ: Ігнат пояснив, чому вдалось збити менше половини запущених БПЛА
Нічна атака РФ: Ігнат пояснив, чому вдалось збити менше половини запущених БПЛА
Цієї ночі Повітряні сили знищили 21 з 49 запущених по Україні ударних дронів типу Shahed через те, що більшість БПЛА росіяни спрямували у прифронтові райони.

Про це в етері телемарафону Єдині новини розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

– Більшість цих ударних дронів з 49 було спрямовано на прифронтову територію. Тобто лінія оборони, де стоять наші бійці, а також прифронтові території Миколаївської, Херсонської, Харківської, Запорізької областей. Не вперше ворог застосовує Шахеди саме так. Це зміна акценту атаки, – сказав Ігнат.

Він зазначив, що раніше окупанти запускали дрони-камікадзе углиб України, тому що Шахед – далекобійна високоточна зброя. Зараз росіяни використовують більшість БПЛА для атак поблизу фронту.

За словами Ігната, винищувачам, що зараз є на озброєнні України, важко знищувати російські безпілотники.

– Знаєте, Шахед – ціль не проста. Винищувачі, які за ними ганяються по території України, може 5 разів облетіти його і не знищити, бо ціль складна для наших винищувачів старих радянських. Власне тому ми розраховуємо, що F-16 нам допоможе, коли з’явиться в Україні, – додав речник Повітряних сил.

Раніше у Генштабі ЗСУ повідомили, що за минулу добу Сили оборони України на фронті ліквідували 960 російських окупантів.

Читайте також

Карта бойових дій на 31 грудня 2023 – ситуація на фронті

Фото: Медіацентр Україна

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 13774
Опубліковано: 31.12.23