Dark mode


A+ | Скинути | A-
Зеленський відзначив нагородами 700 захисників
Зеленський відзначив нагородами 700 захисників
У вечірньому відеозверненні до народу президент повідомив, що серед нагороджених – п’ять Героїв України і чотири кавалери Хреста бойових заслуг.

У відеозверненні до народу України в останній день 2023 року президент Володимир Зеленський повідомив про відзначення державними нагородами майже 700 українських захисників.

“31 грудня. Другого року повномасштабної війни. Нашого опору. Напередодні я підписав кілька указів – указів про шану для наших воїнів, про нашу їм вдячність. І хочу про них сказати сьогодні. Майже 700 воїнів. Армія. Повітряні сили. ВМС. ГУР. Пʼять Героїв України, і чотири з них – саме розвідники, воїни Головного управління розвідки. Ті, про чию героїчну роботу зараз іще не можна розповідати, але яким ми всі маємо подякувати. Наші герої. Ще одна Золота Зірка Героя України – воїну Збройних Сил, молодшому сержанту Ігорю Тимощуку, я йому особисто вручив нагороду під час поїздки в Авдіївку. Це дуже міцний хлопець. Сильний командир. Один із тих, хто дійсно надихає”, – сказав президент.

Ще одна почесна нагорода – Хрест бойових заслуг. Президент назвав імена чотирьої нагороджених цією відзнакою

“Ще чотири воїни відзначені зараз Хрестами бойових заслуг: солдат Олег Дуженький зі 130-го окремого розвідбату, солдат Микита Каляєв зі 115-ї окремої механізованої бригади корпусу резерву наших Сухопутних військ, капітан Богдан Мазуренко з 35-ї окремої бригади морської піхоти та майор Роман Стрижобик – 47-ма окрема механізована бригада. Дякую, хлопці, вам кожному! І за такими нагородами – назви, які говорять самі за себе, і хоробрість, яка тим красномовніша, чим менше слів додаєш до неї. Роботине, Запорізька область. Передмістя Горлівки, Донецька область. Херсонщина, лівобережжя Дніпра. Красногорівка і Степове, Донецька область”, – повідомив Зеленський.

Звернення президент завершилося традиційними словами подяки тим, хто наближає перемогу.

Раніше повідомялося, що Зеленський відреагував на обстріл Харкова. Він запевнив, що закожен завданий по українських регіонах удар на Росію чекає відповідальність – як політична, так і практична. 

Президент на фронті. Ситуація в Авдіївці

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 18253
Опубліковано: 31.12.23