Dark mode


A+ | Скинути | A-
Обстріли Харкова і Херсону, ситуація на фронті напередодні Нового року: новини 31 грудня
Обстріли Харкова і Херсону, ситуація на фронті напередодні Нового року: новини 31 грудня
Завершується 2023-й рік, протягом якого було багато перемог, успіхів на фронті, втрат і сподівань. Навіть в останній день цього року окупанти завдавали ударів по Харкову, Боровій, Нікополю, Дніпру, Херсону та інших містах.

Водночас у Києві продовжується розбирання завалів після масованої ракетної атаки 29 грудня. Ситуація на фронті залишається дуже динамічною. Російські окупанти намагаються здійснювати штурмові дії на різних напрямках.

Що відбулося в Україні та світі за добу 31 грудня 2023 року – читайте у матеріалі на сайті Факти ICTV.

Обстріл Борової та Харкова

Атаки по Нікополю та Дніпру

Розбирання завалів у Києві

Удари по Херсону

Ситуація на фронті

Обстріл Борової та Харкова

Російські окупанти обстріляли селище Борова на Харківщині з ракетних систем залпового вогню. Внаслідок атаки загинуло двоє жителів, серед яких 55-річна жінка та 56-річний чоловік.

За даними Харківської обласної прокуратури, ударами повністю зруйновано житловий будинок, пошкоджено низку прилеглих приватних будинків і господарчих споруд. Тіла загиблих рятувальники дістали з-під завалів.

Через обстріл Харкова постраждали журналісти німецького телеканалу ZDF, які перебували у готелі Kharkiv Palace. Загалом відомо про 22 постраждалих після російських ударів.

У Харкові пошкоджено 12 багатоквартирних будинків, 13 приватних будинків, лікарні, будівля готелю, дитячий садок, торговельні приміщення, газопровід та автомобілі.

Атаки по Нікополю та Дніпру

РФ накрила вогнем Нікополь, Мирівську та Покровську сільську громади. Пошкоджені три приватні будинки, АЗС, аптека, офісна будівля, авто, мікроавтобуси, комунальне підприємство.

У Нікополі постраждали три людини. До медзакладу госпіталізований 60-річний чоловік з мінно-вибуховою травмою і численними осколковими пораненнями. Серед постраждалих є літнє подружжя, яке лікуватиметься вдома.

У лікарні помер ще один постраждалий від масованої російської ракетної атаки по Дніпру 29 грудня. За даними ОВА, медики боролися за життя 45-річного чоловіка, але не його вийшло врятувати. Загалом кількість жертв у Дніпрі збільшилася до семи людей.

Розбирання завалів у Києві

У Києві кількість загиблих збільшилася до 21 людини після масованої ракетної атаки 29 грудня. Там досі розбирають завали. Тіла деяких осіб вдалося дістати з-під завалів вдень 31 грудня.

Фото: ДСНС

Удари по Херсону

Херсон опинився під обстрілом російських військових напередодні Нового 2024 року. Внаслідок атаки загинула 11-річна дитина, поранено 10 дорослих та дев’ятирічного хлопчика.

За даними Херсонської ОВА, пошкоджено магазин, житлові будинки та автотранспорт.

Ситуація на фронті

На Куп’янському напрямку українські захисники відбили 11 атак окупантів біля Синьківки Харківської області.

На Лиманському напрямку ворог вів штурмові дії поблизу Макіївки Луганської області.

На Бахмутському напрямку Сили оборони відбили сім атак російських окупантів біля Богданівки та Андріївки Донецької області.

На Авдіївському напрямку ЗСУ відбили три атаки РФ неподалік Авдіївки та ще дев’ять атак в районі Первомайського. На Мар’їнському напрямку Сили оборони стримують окупантів в районі Новомихайлівки.

На Запорізькому напрямку російська армія безуспішно намагалася відновити втрачене положення в районі Роботиного.

На Херсонському напрямку окупанти намагаються вибити українські підрозділи з плацдармів на лівобережжі Дніпра. Протягом доби армія РФ здійснила дев’ять безуспішних штурмових дій на позиції ЗСУ.

Читайте також

2024 не буде легким: Залужний привітав із Новим роком

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 16785
Опубліковано: 31.12.23