Dark mode


A+ | Скинути | A-
Перспективи війни в Україні у 2024 році: аналіз від провідних західних експертів
Перспективи війни в Україні у 2024 році: аналіз від провідних західних експертів
У контексті триваючого конфлікту в Україні, світова спільнота неухильно шукає відповіді на питання про те, як розвиватимуться події у наступному році.

Журналісти BBC вирішили звернутися до трьох визнаних західних военних експертів, щоб отримати їхній професійний погляд на можливі сценарії розвитку війни в Україні у 2024 році.

Барбара Занчетта, старший викладач департаменту досліджень війни Королівського коледжу Лондона, вважає, що хоча війна може тривати протягом всього 2024 року, вона не буде безкінечною. Вона зазначила, що нерішучість Заходу підбадрює Росію, в якій малоймовірний госпереворот або серйозні проблеми зі здоров’ям у голови Кремля, що могли б призвести до його відходу. Таким чином, вона вбачає переговори як єдиний передбачуваний шлях вирішення конфлікту.

Майкл Кларк, колишній директор Королівського об’єднаного інституту оборонних досліджень, наголосив на тому, що наступний рік може стати роком консолідації. Він підкреслив, що війна індустріальної епохи є боротьбою між суспільствами, і що події на полі бою є лише симптомами цієї боротьби. Хід війни в 2024 році, за його словами, буде визначатися не стільки на фронтах, скільки в столицях світових держав, таких як Москва, Київ, Вашингтон, Брюссель, Пекін, Тегеран і Пхеньян.

Бен Ходжес, колишній командувач сухопутних військ США в Європі, висловив думку, що Україна буде продовжувати чинити тиск на Росію в Криму, який він назвав “стратегічно найважливішою частиною України, окупованою Росією”. Він зазначив, що війна – це випробування волі та логістики, а російська логістична система є крихкою і постійно зазнає тиску з боку України.

Прогнози та аналітика, представлені військовими експертами, свідчать про складність та багатовимірність ситуації в Україні. Вони також підкреслюють важливість міжнародної політики та дипломатії у вирішенні конфлікту. З урахуванням динаміки подій та змінних геополітичних факторів, передбачення майбутнього стає надзвичайно важливим у контексті пошуку шляхів до миру та стабільності в регіоні.

Сообщение Перспективи війни в Україні у 2024 році: аналіз від провідних західних експертів появились сначала на URAUA.INFO.

Всі новини від: uraua.info

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 17332
Опубліковано: 01.01.24