Dark mode


A+ | Скинути | A-
Україна стикається з вибором захисту міст через нестачу допомоги- The Telegraph
Україна стикається з вибором захисту міст через нестачу допомоги- The Telegraph
На тлі зростаючих внутрішніх політичних суперечок у Вашингтоні, Україна стикається з перспективою припинення американської військової допомоги, пише західне видання “The Telegraph”.

На думку журналістів, така ситуація може змусити українське керівництво вибирати, які міста захищати від повітряних атак у зв’язку з обмеженням поставок ракетних систем.

У січні 2023 року США відправили Україні більше ніж на 5 мільярдів доларів вартості військових поставок, включаючи броньовані транспортні засоби. Але новий пакет допомоги зіткнувся з опозицією з боку республіканців, які наполягають на важливості внутрішніх пріоритетів, таких як безпека кордонів.

Пентагон попередив, що без нового пакету допомоги на суму 61 мільярд доларів, який має схвалити Конгрес, не буде можливості продовжити підтримку України. Це ставить під загрозу здатність України відбивати повітряні атаки Росії, особливо з урахуванням обмежених запасів ракет-перехоплювачів Patriot, які були вперше надані Україні у квітні минулого року.

Київський військовий аналітик Джиммі Раштон попереджає, що Україна може зіткнутися з необхідністю раціонувати боєприпаси, що може призвести до важких рішень щодо захисту окремих цілей. Це ставить під сумнів здатність України захищати всю свою територію в умовах обмеженого доступу до військових ресурсів.

Президент США Джо Байден звернувся до Конгресу з попередженням, що без негайних дій у новому році, США не зможуть продовжити надсилання зброї та життєво важливих систем протиповітряної оборони, необхідних Україні для захисту свого народу.

Республіканці, в свою чергу, виявили готовність до діалогу з президентом Байденом, але наполягають на важливості інвестицій у безпеку американських кордонів у відповідь на свою підтримку України.

Сообщение Україна стикається з вибором захисту міст через нестачу допомоги- The Telegraph появились сначала на URAUA.INFO.

Всі новини від: uraua.info

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 16082
Опубліковано: 01.01.24