Dark mode


A+ | Скинути | A-
Підключається відразу до смартфона: Ілон Маск показав новий супутник Starlink
Підключається відразу до смартфона: Ілон Маск показав новий супутник Starlink
Ілон Маск показав супутники Starlink, які зможуть безпосередньо підключатися до смартфонів. Більше не потрібно буде докуповувати антену і ресивер для використання супутникового інтернету.

Який вигляд мають нові супутники Starlink

Маск опублікував знімок у своїй соцмережі X (Twitter). Пристрої мають футуристичний вигляд, але найбільше цікавить їхня начинка. Нова розробка дасть змогу підключатися до Starlink без антен та іншого дорогого обладнання, які повинні були купувати клієнти.

This will allow for mobile phone connectivity anywhere on Earth.

Note, this only supports ~7Mb per beam and the beams are very big, so while this is a great solution for locations with no cellular connectivity, it is not meaningfully competitive with existing terrestrial… https://t.co/ymHpw8XBHl

— Elon Musk (@elonmusk) January 3, 2024

Це величезний плюс для Starlink і наших захисників, які активно користуються зв’язком протягом повномасштабного вторгнення.

– Це дасть змогу смартфонам мати зв’язок у будь-якій точці планети. Швидкість обмежується 7 Мбіт. Тож це чудове рішення для місць без покриття стільникової мережі, але воно не становитиме конкуренцію наявним наземним стільниковим мережам, – зазначив мільярдер.

Відомо, що запуск супутників мав відбутися в грудні 2023 року, але через проблеми відправка в космос була відкладена.

На сайті Starlink повідомляється, що для використання нової мережі не потрібно буде навіть вносити налаштування в смартфон або завантажувати додаток.

Очікується, що нова технологія вже у 2025 році підтримуватиме телефонні дзвінки та трансляції.

Утім, далеко не всі компанії Маска можуть похвалитися успіхом. Аналітики вважають, що у 2024 рік соцмережа X стане банкрутом. Усе через відхід низки рекламодавців, які допомагали корпорації отримувати дохід. Тепер Ілону потрібно шукати нові способи заробляти.

Читайте також

Вибачився і послав: Маск уперше прокоментував антисемітські висловлювання у Twitter

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 18058
Опубліковано: 03.01.24