Dark mode


A+ | Скинути | A-
Девальвація гривні: українці активно купують валюту на тлі прогнозів подальшого падіння нацвалюти
Девальвація гривні: українці активно купують валюту на тлі прогнозів подальшого падіння нацвалюти
Останнім часом серед українців значно зросли девальваційні настрої, що підтверджується останнім офіційним звітом Національного банку України.

У грудні 2023 року громадяни України збільшили чисту покупку іноземної валюти майже вдвічі порівняно з попереднім місяцем, досягнувши суми в $1,026 млрд. Цей показник виявився рекордним не тільки з початку війни, але й за останні 11 років.

Даний тренд спостерігається на тлі зростаючих побоювань щодо девальвації гривні. Урядові прогнози на 2024 рік передбачають курс у районі 40-41 грн/$, тоді як аналітики прогнозують можливе падіння до 45 грн/$ у разі затримки чи скорочення зовнішньої допомоги Україні. Українці, які вже втратили 25% вартості своїх накопичень під час початку війни через девальвацію з 29,25 до 36,6 грн/$, намагаються захистити свої заощадження від подальшої втрати вартості.

На додачу, зростає попит на готівковий долар, що підтверджується підвищенням його курсу. Якщо 2023 рік завершився з курсом продажу 38,91 грн/$ на чорному ринку, то вже на початку січня 2024 року цей курс піднявся до 39,16 грн/$.

У банківських касах ціни на продаж готівкового долара ще вищі, досягаючи максимуму в 39,80 грн/$. НБУ поки що утримує офіційний курс гривні, але міжбанківський ринок вже починає активізуватися, із котируваннями, що досягли 38,15-38,20 грн/$.

Ця ситуація надзвичайно важлива для української економіки та фінансового благополуччя громадян. Невизначеність на валютному ринку та потенційна девальвація гривні можуть мати серйозні наслідки для економічної стабільності країни та добробуту її громадян. Уряд та Нацбанк стикаються із серйозним завданням підтримки національної валюти та запобігання фінансовій паніці серед населення.

Сообщение Девальвація гривні: українці активно купують валюту на тлі прогнозів подальшого падіння нацвалюти появились сначала на URAUA.INFO.

Всі новини від: uraua.info

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 22298
Опубліковано: 03.01.24