Dark mode


A+ | Скинути | A-
Чи варто знімати акумулятор у мороз: ризики та переваги
Чи варто знімати акумулятор у мороз: ризики та переваги
Не секрет, що акумулятор автомобіля сильно страждає в мороз. Це може призвести до неможливості завести авто, і це часто трапляється в найбільш невідповідний момент.

Однак, деякі водії вирішили цю проблему незвичайним способом – вони просто знімають акумулятор з авто, а потім ставлять його назад перед поїздкою. Саме час зважити всі “за” і “проти” такого рішення, і знайти оптимальний варіант.

Чи потрібно знімати акумулятор у мороз: усі плюси

Перша, і основна причина знімати батарею з транспорту – це збільшення шансу на запуск авто в мороз. Не секрет, що в холод ємність акумулятора знижується. Але якщо зберігати його в теплому приміщенні, то заряду в ньому буде явно більше для запуску транспорту.

Ще одна причина – це захист від пошкоджень. В акумуляторах є електроліт, який при холоді може замерзнути. У теплому приміщенні такого не станеться, і пристрій буде цілим.

Якщо хочете продовжити термін акумулятора, то тоді потрібно знімати акумулятор у мороз – холоди точно не підуть йому на користь. Питання лише в тому, наскільки економія вигідна, адже у цієї ідеї є і помітні мінуси

Чи потрібно знімати акумулятор у сильний мороз: усі мінуси

Перше, що спадає на думку – це зайва морока перед кожною поїздкою. Врахуйте, що доведеться знімати акумулятор і ставити його на місце. Це потрібно буде робити в мороз, та й сам пристрій може бути розташований у важкодоступному місці передка транспорту. Далеко не кожен виробник передбачає часте зняття батареї.

Часте зняття акумулятора також несе за собою підвищену небезпеку. Якщо робити це необережно, то можуть витекти електроліти, які також сильно шкодять екології.

Крім небезпеки для водія, сам акумулятор може пошкодитися від постійного знімання і встановлення.

Насамкінець варто зазначити, що на запитання, чи потрібно знімати акумулятор у мороз, має відповідати кожен для себе самого. Якщо ви готові знімати і встановлювати його щоразу, то це збільшує шанси запустити транспорт у негоду. З іншого боку, сучасні авто та акумулятори непогано справляються з холодами.

У негоду також потрібно швидко очистити лід з лобового скла в авто. Головне використовувати не окріп, а спеціальні спреї та скребок. Також допомагає і обдув скла або пічка.

Читайте також

Як правильно розморозити автомобіль від льоду – поради

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 31163
Опубліковано: 09.01.24