Dark mode


A+ | Скинути | A-
У ВМС відповіли, як остаточно знищити Чорноморський флот Росії
У ВМС відповіли, як остаточно знищити Чорноморський флот Росії
Олексій Неїжпапа пояснив, що окупований Севастополь – це “такий стратегічний хаб” для росіян.

Росіяни перетворили окупований Крим у величезну військову базу для свого флоту. Україні треба знищувати ці об’єкти, щоб ворог не міг користуватися цією базою, і саме цим вона буде займатися. Про це розповів командувач Військово-морських сил України віцеадмірал Олексій Неїжпапа в інтерв’ю УП, опублікованому в четвер, 11 січня.

Однак військовий нагадав, що в Севастополі розосереджені боєприпаси, запаси пального, які заховані в горах, їх не так легко вразити. Там же знаходяться ракети Калібр, бо є закриті системи їх зберігання. Севастополь – це такий стратегічний хаб.

Натомість у Новоросійську знаходитися флоту, особливо в такій кількості, фізично небезпечно. Той військовий порт, який Росія будувала уже під час незалежності України, був збільшений, але він недостатньо розвинутий, щоб забезпечити базування Чорноморського флоту.

Після окупації Криму майже весь ресурс, який був виділений на розвиток всього флоту Росії, йшов на Чорноморський флот новітні фрегати, підводні човни, ракетні катери з Калібрами.

Водночас Україна все одно проводить успішні операції з ураження Чорноморського флоту. У неї є не тільки дрони, але й Storm Shadow, які забезпечили дуже точні удари по штабу Чорноморського флоту.

“Перший раз в історії був знищений підводний човен. Це історична, до речі, подія, десь на рівні крейсера “Москва”. Носій Калібрів був знищений прямо в доці. Потужний новий підводний човен з гарною назвою Ростов-на-Дону. Або новітній ракетний катер Аскольд, який так і не встигли ввести до складу флоту. Це успіхи всіх Сил оборони: і дрони СБУ, звісно, і Повітряні сили, і наші берегові ракетні війська, і ті засоби Головного управління розвідки, які в них є. І цей наш комплекс заходів змусив Російську Федерацію зменшити використання Севастополя як головної бази. І Феодосії останнім часом теж”, – пояснив командувач.

Він також відповів на запитання, наскільки реально зробити так, щоб Росія, навіть контролюючи півострів, не могла використовувати його морські бази.

“Є задача президента, головнокомандувача Збройних сил, і ми будемо працювати”, – додав він.

Нагадаємо, 4 січня стало відомо, що поблизу Севастополя вражено командний пункт росіян. Також було завдано серйозних пошкоджень системі захисту окупантів в Криму.

Знімки з космосу підтвердили знищення авіабази окупантів у Саках

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 9724
Опубліковано: 11.01.24