Dark mode


A+ | Скинути | A-
Уряд розробляє законопроект, який передбачає покарання за ухилення від мобілізації
Уряд розробляє законопроект, який передбачає покарання за ухилення від мобілізації
В Україні, на тлі триваючого військового стану та загальної мобілізації, уряд розробляє новий законопроект, який передбачає суворі покарання за ухилення від служби, повідомляє “24 канал”.

Це відповідь на потреби Збройних сил України (ЗСУ) у підсиленні їх лав. За інформацією адвоката, законопроект, що ще обговорюється, містить ряд жорстких заходів для тих, хто ухиляється від виконання своїх військових обов’язків.

Зокрема, військовозобов’язаним чоловікам, які ігнорують повістку до територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК), загрожують такі обмеження, аналогічні до тих, що застосовуються до неплатників аліментів.

Серед пропонованих обмежень – заборона на виїзд за кордон, здійснення операцій з нерухомістю та рухомим майном, керування транспортним засобом, отримання водійських прав, а також на укладення кредитних договорів та вільне розпорядження грошовими коштами.

Крім того, передбачається, що особи, які ухиляються від мобілізації, можуть втратити право на отримання пільг та державних послуг.

Тим часом у Одесі мала місце чергова ситуація з незаконною мобілізацією, яку активно обговорюють українські Telegram-канали – представники ТЦК провели рейд у міському автобусі, внаслідок чого чоловіків пересадили в інший транспорт з метою доставити їх до військкомату для вручення повісток на мобілізацію.

Ця подія викликала значний резонанс у соцмережах: користувачі Інтернету критично відреагували на подібний підхід до вербування до лав ЗСУ, назвавши їх неефективними та неприпустимими у цивілізованому світі. Людям не подобається, що дії ТЦК порушують повсякденне життя громадян і що людей забирають без розбору, що не відповідає вимогам чинного законодавства.

Сообщение Уряд розробляє законопроект, який передбачає покарання за ухилення від мобілізації появились сначала на URAUA.INFO.

Всі новини від: uraua.info

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 14971
Опубліковано: 11.01.24