Dark mode


A+ | Скинути | A-
РФ може отримати нові дрони та ракети від Ірану: що думають у Повітряних силах
РФ може отримати нові дрони та ракети від Ірану: що думають у Повітряних силах
Нове озброєння, яке може отримати Росія, потенційно носить нові загрози та виклики для України.

Про це заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в етері телемарафону Єдині новини.

– Треба побачити, наскільки вони будуть ефективними, в якій кількості вони зможуть потенційно передати. Я хочу наголосити, що Повітряні сили не мають такої інформації, щоб спростувати чи підтвердити щодо іранських ракет,  – сказав Ігнат.

Він зазначив, що нове озброєння, яке постачається агресору, звичайно, носить нові загрози та виклики.

– Збивати балістику можна лише спеціальними засобами, такі як Patriot можуть це робити. Тому постачання балістичних ракет – це буде викликом для нас. Ми маємо розраховувати на підтримку партнерів не лише резолюціями в Радбезі ООН. Це сигнал для партнерів, щоб надавати Україні таке ж озброєння та більше засобів, які можуть допоомогти нас захистити, – додав речник Повітряних сил.

Коментуючи інформацію про нові іранські безпілотники для РФ, Ігнат наголосив, що будь-який дрон – повітряна ціль, що збивається. Питання полягає лише в засобах, що зможуть дістати цей БпЛА.

На його думку, росіяни продовжать робити ставку на Shahed-136/131, якими і зараз атакують Україну, оскільки неясно, яким може бути темп виробництва нових дронів.

Раніше Sky News із посиланням на джерело у сфері безпеки повідомило, що Іран розробив нову модель дрона-камікадзе Shahed-107 та близький до передавання Кремлю ракет класу “земля-земля”.

Читайте також

КНДР може продати Росії новий тип тактичних керованих ракет – Сеул

Фото: Медіацентр Україна

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 8212
Опубліковано: 11.01.24