Dark mode


A+ | Скинути | A-
США призупинили надання допомоги Україні до рішення Конгресу – Кірбі
США призупинили надання допомоги Україні до рішення Конгресу – Кірбі
США наприкінці року надали Україні останній пакет військової допомоги. Подальша підтримка залежатиме від рішення Когресу про додаткове фінансування Києва.

Про це заявив під час брифінгу у Білому домі координатор Ради національної безпеки США Джон Кірбі.

– Допомога, яку ми надавали, зараз зупинилася. Атаки, які здійснюють росіяни, лише посилюються.  І зараз, як я вже говорив на початку цього тижня, вони використовують північнокорейські балістичні ракети для виконання своєї брудної роботи. Отже, потреба є гострою саме зараз, особливо в ці зимові місяці, – зауважив він.

Про останній пакет США військової допомоги Україні на $250 млн у Пентагоні оголосили 27 грудня. Він, зокрема, включав додаткові боєприпаси для HIMARS та NASAMS, зенітні ракети Stinger, компоненти ППО, артснаряди тощо.

6 грудня республіканці заблокували законопроєкт про надання допомоги Україні та Ізраїлю через відсутність у ньому положень щодо охорони кордонів США.

Днями головний парламентер від республіканців, сенатор Джеймс Ленкфорд, заявив, що текст угоди з питань кордону та імміграції, яка може розблокувати фінансування для України, можуть оприлюднити вже цього тижня.

За його словами, якщо Сенат ухвалить документ найближчим часом, його зможуть передати до Палати представників, яка “може попрацювати над його вдосконаленням”.

Читайте також

Чи схвалить Конгрес США до лютого фінансування України: відповідь спікера Джонсона

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 8449
Опубліковано: 12.01.24