Dark mode


A+ | Скинути | A-
Сьогодні прем’єр Британії приїде в Україну
Сьогодні прем’єр Британії приїде в Україну
Ріші Сунак підтвердив, що Сполучене Королівство надасть 2,5 мільярда фунтів стерлінгів військової допомоги Україні в 2024/25 роках, що на 200 мільйонів фунтів стерлінгів більше, ніж у попередні два роки.

Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак прибуде з візитом до Києва сьогодні, 12 січня, Про це повідомила пресслужба уряду Британії.

У повідомленні зазначається, що сьогодні прем’єр-міністр Ріші Сунак і президент України Володимир Зеленський підпишуть історичну Угоду між Великою Британією та Україною про безпекову співпрацю.

“Країни G7 погодилися надати Україні двосторонні гарантії безпеки на саміті НАТО у Вільнюсі минулого року; Великобританія є першою країною, яка уклала остаточну угоду”, – йдеться в пресрелізі уряду.

Як зазначається в повідомленні, Ріші Сунак підтвердив, що Сполучене Королівство надасть 2,5 мільярда фунтів стерлінгів військової допомоги Україні в 2024/25 роках, що на 200 мільйонів фунтів стерлінгів більше, ніж у попередні два роки.

З названої суми щонайменше 200 мільйонів фунтів стерлінгів планується витратити на придбання й виробництво тисяч військових безпілотників для України. Йдеться зокрема про розвідувальні, ударні і морські безпілотники.

Ця технологія надасть Україні передові, перевірені в боях можливості для захисту своїх громадян і нападу на російські війська, що вторгаються на суші та на морі. Це буде найбільша доставка дронів в Україну з будь-якої країни, – зазначають в уряді Британії.

Ріші Сунак запевнив Україну в подальшій допомозі. 

Раніше повідомлялося, що Зеленський і Сунак обговорили оборонну співпрацю. Президент України поінформував британського прем’єра про пріоритетні потреби ЗСУ і зміцнення повітряного щита нашої країни.

Сунак про атаку РФ на Україну: Ми не дамо Путіну перемогти

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 12992
Опубліковано: 12.01.24