Dark mode


A+ | Скинути | A-
У поліції повідомили кількість воєнних злочинів РФ
У поліції повідомили кількість воєнних злочинів РФ
Найбільша кількість злочинів, за якими розпочато кримінальні провадження, розслідуються зас статтею “Порушення законів та звичаїв війни”.

З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну станом на сьогодні, 12 січня 2024 року, слідчі Національної поліції України розпочали 111 368 кримінальних проваджень за фактами вчинення на території України злочинів військовослужбовцями збройних сил Російської Федерації та їхніми пособниками. Про це повідомила пресслужба Національної поліції України.

З усіх злочині 96 767 – за ст. 438 Кримінального кодексу України (Порушення законів та звичаїв війни), 9 259 – за ст. 110 Кримінального кодексу України (Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), 3 559 – за ст. 111-1 Кримінального кодексу України (Колабораційна діяльність), 244 – за ст. 111 Кримінального кодексу України (Державна зрада) та ін.

Раніше повідомлялося, що Росія з початку великої війни вбила в Україні щонайменше 520 дітей. Але насправді загиблих дітей значно більше, адже названо тільки офіційно задокументовані дані, а поки що немає можливості задокументувати всі факти загибелі дітей на окупованих територіях.

Росія відповість за свої злочини – Боррель

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 14410
Опубліковано: 12.01.24