Dark mode


A+ | Скинути | A-
США та Велика Британія масовано атакували об’єкти хуситів у Ємені
США та Велика Британія масовано атакували об’єкти хуситів у Ємені
Президент США Джо Байден підтвердив, що американська та британська армії спільно з Австралією, Бахрейном, Канадою та Нідерландами обстріляли об’єкти хуситів у Ємені, повідомила прес-служба Білого дому.

Судячи із заяви, так сталося через те, що на одному з найважливіших водних шляхів світу була загроза свободи судноплавства через повстанців Хусі.

Повідомляється, що хусити безпрецедентно били по міжнародних морських суднах у Червоному морі та використовували балістичні ракети проти кораблів, що й спровокувало цю атаку.

Відомо, що понад 50 країн постраждали від 27 нападів на міжнародні торгові судна. Екіпажі з більш ніж 20 країн зазнавали погроз або були взяті в заручники під час піратських нападів. Понад 2 000 суден були змушені змінити свої маршрути на тисячі миль, щоб уникнути Червоного моря, що призвело до затримок у доставці товарів, які можуть тривати тижнями.

Байден наголосив, що цей обстріл дає чіткий сигнал про те, що США та їхні партнери не зазнають нападу і що свобода судноплавства на одному з найважливіших торгових шляхів у світі не буде поставлена під загрозу.

Однак, із зростанням напруженості на Близькому Сході, увага міжнародної спільноти до ситуації в Україні знижується. Це, у свою чергу, призводить до затримки у наданні фінансової допомоги Україні, яка є критично необхідною в умовах триваючого конфлікту та економічних викликів.

Раніше видання URAUA вже писало, що Сполучені Штати вже призупинили деяку допомогу Україні, і через останні події на Близькому Сході, залишається невизначеністю, коли саме Конгрес США знову порушить це питання. Це створює додаткові виклики для України, якій вкрай потрібна міжнародна підтримка для вирішення своїх внутрішніх та зовнішніх проблем.

Сообщение США та Велика Британія масовано атакували об’єкти хуситів у Ємені появились сначала на URAUA.INFO.

Всі новини від: uraua.info

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 20339
Опубліковано: 12.01.24