Dark mode


A+ | Скинути | A-
На президентських виборах на Тайвані переміг прихильник незалежності від Китаю Лай Цінде – Focus Taiwan
На президентських виборах на Тайвані переміг прихильник незалежності від Китаю Лай Цінде – Focus Taiwan
Підрахунок голосів після президентських виборів на Тайвані практично завершився. Під час аналізу 98,62% бюлетенів стало зрозуміло, що новим президентом острова став Лай Цінде, повідомляє Focus Taiwan.

Раніше він обіймав посаду віцепрезидента Тайваню і тому його діяльність добре відома виборцям. Новий президент Тайваню вже офіційно оголосив про свою перемогу на виборах і наголосив, що дотримуватиметься незалежності від Китаю. Віцепрезидентом острова стала його соратниця Сяо Біхім, яка раніше працювала у США послом Тайваню.

Лай Цінде набрав 40,14% голосів. Ке Веньчже, колишній мер Тайбея, 26,42%, а Хоу Юї, мер міста Нью-Тайбей, 33,43%.

“Я хочу подякувати тайванському народу за те, що він написав нову главу в історії нашої демократії. Ми показали всьому світу, як сильно ми дорожимо нашою демократією. Це наша непохитна прихильність. Ми говоримо міжнародному співтовариству, що між демократією і авторитаризмом ми стоятимемо на боці демократії. Китайська Республіка Тайвань продовжуватиме йти пліч-о-пліч із демократичними країнами по всьому світу”, – заявив Лай Цінде.

У голосуванні брали участь 19,55 млн жителів острова. Більшість із них голосували не тільки за нового президента, а й за незалежність від Китаю.

Аналітики вважають, що результати виборів на Тайвані посилять конфлікт між островом і Китаєм, який вважає його своєю територією. КНР не планує визнавати незалежність Тайваню, і має намір домагатися його фактичного возз’єднання з іншою частиною країни. Тайвань вважає себе незалежним від Китаю з 1949 року. Територіальне питання відтоді ніяк не вирішується.

Не виключено, що політика щодо Тайваню з боку Китаю може помітно посилитися, і тоді на карті світу з’явиться ще один осередок напруженості. Крім економічного і політичного тиску КНР може ввести на острів свої війська, і тоді збройний конфлікт неминучий.

Сообщение На президентських виборах на Тайвані переміг прихильник незалежності від Китаю Лай Цінде – Focus Taiwan появились сначала на URAUA.INFO.

Всі новини від: uraua.info

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 32102
Опубліковано: 13.01.24