Dark mode


A+ | Скинути | A-
Тайвань різко відповів Кремлю: РФ стала найманцем комуністичного режиму Китаю
Тайвань різко відповів Кремлю: РФ стала найманцем комуністичного режиму Китаю
Міністерство закордонних справ Тайваню жорстко відповіло Росії, яка назвала острів “невід’ємною частиною Китаю”.

– Росія добровільно стала найманцем китайського комуністичного режиму і свідомо послідувала омані Китаю про ставлення до “принципу одного Китаю” після виборів у нашій країні. Це не тільки не сприяє стабільності в Тайванській протоці, а й зайвий раз доводить, що злиття авторитаризму Китаю і РФ завдає шкоди глобальному миру, стабільності та міжнародному порядку, – кажуть у дипломатичному відомстві.

У МЗС країни також нагадали, що Тайвань є суверенною і незалежною країною, що не входить до складу КНР, яка жодного дня не керувала островом.

– 13 січня народ Тайваню знову обрав наступного президента чесним, справедливим і відкритим методом. Це демократичне досягнення було визнано країнами всього світу. Повторюваний МЗС РФ “принцип одного Китаю” суперечить фактам і не поважає вільну волю тайванців, – йдеться в заяві.

Росія про вибори на Тайвані

13 січня після оголошення результатів виборів президента Тайваню в МЗС РФ заявили, що “у світі існує тільки один Китай, уряд КНР є єдиним законним урядом, що представляє весь Китай, а Тайвань – невід’ємною частиною Китаю”, відповідно – “виступають проти незалежності Тайваню в якій би то не було формі”.

Читайте також

Китай відреагував на вибори на Тайвані, натякнувши знову на анексію острова

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 18712
Опубліковано: 14.01.24