Dark mode


A+ | Скинути | A-
Мобілізація в РФ не припинялася. Щодня набирають до 1 100 осіб – ГУР
Мобілізація в РФ не припинялася. Щодня набирають до 1 100 осіб – ГУР
Щодня до ЗС РФ мобілізують близько 1 000 – 1 100 осіб для поповнення втрат на фронті та формування резервних полків. Цей процес триває постійно, просто не так масово, як у жовтні-грудні 2022 року.

Такі дані оприлюднив представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький в інтерв’ю РБК-Україна.

За його словами, насправді у росіян є мотивація йти воювати – це зарплата, особливо в кризових регіонах.

– Російські військовополонені відверто зізнаються, що пішли в армію, бо там платять, а в нього “іпотека, сім’я і так далі”. І цей мотив на сьогодні є основним для тих людей, які добровільно йдуть на мобілізацію, підписують контракти і воюють, – пояснив він.

Скібіцький зауважив, що рівень зарплат у російських військових залежить від того, де знаходиться підрозділ, тобто чи бере він участь у бойових діях.

– У росіян чітко визначено, що день бойових дій – це плюс 8 тис. рублів до зарплати. Якщо говорити в абсолютних цифрах, то це приблизно 220-250 тис. рублів (близько $2,5 тис.) в місяць. Це для тих, хто безпосередньо бере участь у бойових діях на першій лінії зіткнення, – додав представник ГУР.

Читайте також

В ГУР оцінили, чи достатньо у РФ військових в Україні для повторення масштабного нападу

Водночас, за даними Генштабу ЗСУ, окупанти дедалі частіше відмовляються гинути на війні в Україні, тому російське командування знайшло спосіб “заохотити” військових йти на штурми.

Зокрема особовому складу 108 десантно-штурмового полку 7 десантно-штурмової дивізії систематично видають наркотичні та психотропні речовини, які викликають ейфорію та притуплюють біль.

Повномасштабна війна в Україні триває вже 691-шу добу. За ситуацією в містах можна стежити на інтерактивній карті бойових дій в Україні та карті повітряних тривог в Україні.

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 21042
Опубліковано: 15.01.24