Dark mode


A+ | Скинути | A-
У Британії консерваторам пророкують “приголомшливу” поразку на виборах – опитування
У Британії консерваторам пророкують “приголомшливу” поразку на виборах – опитування
Консервативна партія прем’єр-міністра Великої Британії Ріші Сунака прямує до поразки на виборах, які мають відбутися цього року.

Про це повідомляє The Telegraph, посилаючись на результати опитування громадської думки, проведене YouGov.

Опитування, в якому взяли участь 14 тис. осіб, прогнозує, що торі збережуть лише 169 місць, тоді як лейбористи прийдуть до влади з 385 місцями, що дасть серу Кейру Стармеру більшість у 120 мандатів.

Британські ЗМІ порівнюють такий результат із поразкою консерваторів у 1997 році, коли партія на чолі з Джоном Мейджором втратила приблизно стільки ж місць. І такий результат став би найбільшим падінням підтримки керівної партії у Британії з 1906 року.

Крім того, партії Стармера пророкують щонайменше десятирічне перебування при владі, оскільки жодна партія з такою значною більшістю голосів ще ніколи не програвала наступні вибори.

Погані новини є і для Шотландської національної партії, яка, за прогнозами, втратить майже половину своїх місць на користь лейбористів, зберігши лише 25.

Реакція Сунака на опитування YouGov

Британський прем’єр Сунак реагуючи на нове опитування YouGov, сказав, що єдине опитування, яке має значення, “це опитування, коли відбудуться загальні вибори”.

Відповідаючи на запитання про опитування під час візиту в Ессекс, прем’єр-міністр закликав виборців “дотримуватися нашого плану”.

— За останній рік було проведено багато опитувань, будуть ще сотні опитувань. Єдине, що має значення – це те, коли відбудуться загальні вибори, – сказав Сунак.

Загальні вибори у Великій Британії мають відбутися у другій половині 2024 року. Раніше BBC зазначав, що це може бути 17 грудня 2024 року, але у точно їх мають провести до 28 січня 2025 року.

Читайте також

Розумієте війну не з підручника: Сунак про важливість України для НАТО

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 14418
Опубліковано: 15.01.24