Dark mode


A+ | Скинути | A-
Андрій Костін: Україна має перемогти агресора і на полі бою, і у судах У Давос…
Андрій Костін: Україна має перемогти агресора і на полі бою, і у судах У Давос…
Андрій Костін: Україна має перемогти агресора і на полі бою, і у судах

????У Давосі українська делегація представила другу п’ятірку пунктів Формули миру. Серед них Пункт 7 — Відновлення справедливості. Про підсумки візиту Генеральний прокурор Андрій Костін розповів в ефірі національного телемарафону.

???? Завершено обговорення усіх 10 пунктів Формули. В продовження цього обговорення вже маємо спільну позицію Президента Володимира Зеленського та Президентки Швейцарської Конфедерації Віоли Амхерд щодо проведення у Швейцарії Глобального саміту миру на рівні лідерів держав.

????Генеральний прокурор розповів про комплексний підхід до відновлення справедливості, згідно з яким Україна працює спільно з міжнародними партнерами.

???? Ми називаємо це «Мережа всеосяжної відповідальності». Всеосяжної, тому що це відповідальність за всі злочини: воєнні злочини, злочини проти людяності, агресію та геноцид, а також компенсація шкоди нашій державі та всім потерпілим.

????Андрій Костін наголосив, що для завершення формування цієї мережі потрібно створити спеціальний трибунал щодо злочину агресії. Він також повідомив, що до групи щодо створення трибуналу долучилися вже понад 40 країн. За останній рік їх кількість зросла вдвічі.

???? Україна має перемогти агресора і на полі бою, і у судах. Адже відповідальність агресора це відновлення гідності та справедливості для всіх постраждалих від воєнних злочинів. Відповідальність агресора це також стримування росії і будь-якого іншого агресора в іншій частині світу від повторення таких злочинів у майбутньому.

Video is too big

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 26393
Опубліковано: 16.01.24