Dark mode


A+ | Скинути | A-
Apple дозволить платити за контент за межами App Store, але за однієї умови
Apple дозволить платити за контент за межами App Store, але за однієї умови
Компанія Apple дозволить користувачам iPhone та інших пристроїв платити за контент за межами App Store, але розробники за це розплачуватимуться. Так, творці контенту платитимуть Apple комісію в розмірі до 27% за подібні транзакції.

Як Apple дозволить оплачувати покупки поза App Store

Так, найближчим часом Apple змінить політику купівлі контенту для користувачів – раніше купити підписку або предмети всередині застосунків здійснювалися тільки через App Store – при цьому, за кожну транзакцію бралася комісія в розмірі 30%.

У майбутньому купити контент від творця додатка можна буде за допомогою іншої платіжної системи – розробники зможуть додати одне посилання на свій сайт, де запропонують альтернативу App Store. Однак, у цьому випадку буде вилучатися комісія в розмірі від 12 до 27% від покупки. Нагадаємо, що через обхід платіжної системи, компанія Apple видалила гру Fortnite з App Store, через що мільйони гравців не могли отримати доступ до мультиплеєрного шутера.

Утім, бувають випадки, коли Apple виплачує клієнтам гроші. Наприклад, корпорація у 2024 році почала видавати по $92 через таємне уповільнення смартфонів. Ситуація сталася ще зі смартфонами iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus та iPhone SE. І щоб врегулювати скандал, корпорація погодилася на одноразову виплату.

Читайте також

Samsung більше не в топі: Apple вперше стала лідером на ринку смартфонів

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 13553
Опубліковано: 17.01.24