Dark mode


A+ | Скинути | A-
Андрій Костін: Компенсація шкоди Україні та українцям коштом агресора – невід’…
Андрій Костін: Компенсація шкоди Україні та українцям коштом агресора – невід’…
Андрій Костін: Компенсація шкоди Україні та українцям коштом агресора – невід’ємний компонент мережі всеосяжної відповідальності

????У Давосі українська делегація представила другу п’ятірку пунктів Формули миру. Серед них Пункт 7 – Відновлення справедливості. Складовою цього пункту є компенсація шкоди, завданої війною. Генеральний прокурор Андрій Костін розповів про це в ефірі національного телемарафону.

????Кожного дня розмір збитків збільшується, адже агресор руйнує приватне і державне майно. Від злочинних дій страждають люди, і вони мають отримати компенсацію за рахунок росії. Компенсація шкоди Україні та українцям за рахунок агресора – це невід’ємний компонент нашої мережі всеосяжної відповідальності.

????Андрій Костін нагадав, що минулого року було створено міжнародний реєстр збитків – перший компонент міжнародного Компенсаційного механізму, який також включатиме в себе міжнародну компенсаційну комісію та міжнародний компенсаційний фонд. Наразі ведуться консультації щодо наповнення компенсаційного фонду за рахунок російських суверенних активів, заарештованих за кордоном. Йдеться про суму близько 300 млрд доларів США.

????Ми маємо відновлювати справедливість зараз, не чекаючи на завершення бойових дій. США вже продемонстрували лідерство у конфіскації приватних активів російських олігархів. Перші конфісковані активи – понад 5 млн доларів вже спрямовані на реабілітацію українських ветеранів.

????Генпрокурор зазначив, що у США розроблено законопроєкт REPO – «Відновлення економічного процвітання та можливостей для українців», який має спростити конфіскацію російських суверенних активів. Аналогічні доповнення до законодавства розглядаються і в Канаді.

????Останнім часом ми бачимо пожвавлення дискусії щодо використання російських активів для компенсації та відновлення України серед наших міжнародних партнерів. Зокрема в Євросоюзі, де розміщено більшість активів російського Центрального банку. Сподіваємося, що незабаром ми побачимо конкретні кроки – наразі змістовна дискусія триває на рівні групи «Великої сімки».

Video is too big

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 45093
Опубліковано: 17.01.24