Dark mode


A+ | Скинути | A-
З моменту деокупації слідчі Нацполіції виявили на Харківщині 28 катівень Це най…
З моменту деокупації слідчі Нацполіції виявили на Харківщині 28 катівень Це най…
????З моменту деокупації слідчі Нацполіції виявили на Харківщині 28 катівень

Це найбільша кількість по Україні. Три з них лишаються не задокументованими через те, що розташовані в інтенсивно обстрілюваних населених пунктах на кордоні з рф.

Слідчі Нацполіції розслідують 10 кримінальних проваджень по катівнях на Харківщині, в рамках яких йде робота з 227 потерпілими.

Серед найбільших — справа про катівню в м. Куп’янськ.

???? Офіційно потерпілими від рук окупантів в Куп’янській катівні визнано 67 людей, однак поліцейським відомо про тортури більш ніж 150 потерпілих. Слідчим також відомо, що деяких з них утримували понад 100 днів. Потерпілі — звичайні українці віком від 16 до 65 років. Серед них були школярі, пенсіонери, вчителі, директори місцевих підприємств та фермери.

За їх свідченнями, окупанти били їх руками й ногами, гумовими палицями та трубами, електричним струмом і електрошокером. Палили на тілі пластмасу, загинали руки та суглоби в кайданках, примушували працювати, чинили психологічний тиск.

В результаті двоє з бранців померло, четверо вважаються зниклими безвісти, ще четверо досі перебувають в полоні. Більшість отримали важкі психологічні травми.

З ними працюють слідчі спеціалізованого відділу розслідування воєнних злочинів.

????Трансляція прес-конференції ???? Більше

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 17575
Опубліковано: 17.01.24