Dark mode


A+ | Скинути | A-
Ровер JAXA приземлився на Місяць і зробив свій перший знімок
Ровер JAXA приземлився на Місяць і зробив свій перший знімок
Японський місяцехід SORA-Q зробив перший знімок з поверхні супутника після приземлення. На ньому зображено модуль SLIM, за допомогою якого апаратура й опинилася на Місяці.

Японський ровер показав перший знімок із поверхні Місяця

Відомо, що модуль приземлився на Місяць ще 20 січня 2024 року, але в японському космічному агентстві JAXA тільки зараз отримали унікальний знімок.

Переглянути цей допис в Instagram

На знімку показано модуль SLIM після посадки – з нього успішно вибралися мініатюрний робот LEV-1 і місяцехід LEV-2, які між собою успішно контактують для подальшої роботи. Щоправда, посадковий модуль має лежати на боці – у Jaxa заявили, що сталася аномалія двигуна, але посадка все ж була м’якою.

Варто зазначити, що це перший японський робот, який приземлився на Місяць, а Японія стала п’ятою країною у світі з м’якою посадкою на супутник.

Утім, підкорювати космос можуть не тільки японські та американські супутники, а й українці. Уродженка Одеси полетить у космос із Virgin Galactic як турист. Громадянка США Ліна Бороздіна зможе побачити Землю з висоти 85 км і повернутися на землю.

Читайте також

Достатньо, щоб злетіти: NASA показало тест двигуна для польоту на Місяць

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 19694
Опубліковано: 25.01.24