Dark mode


A+ | Скинути | A-
Apple дозволить завантажувати додатки на iPhone зі сторонніх магазинів
Apple дозволить завантажувати додатки на iPhone зі сторонніх магазинів
Компанія Apple дасть користувачам iPhone завантажувати додатки не тільки з App Store. Щоправда, ця послуга буде доступною лише для жителів ЄС.

Що Apple змінить для власників iPhone

Так, уже в березні 2024 року розробники додатків зможуть запропонувати завантажувати на iPhone програми за межами App Store. Це допоможе позбутися величезної комісії в 30%, яку Apple бере за купівлю додатків через свій магазин.

На такий крок компанія зважилася через новий закон ЄС про цифрові ринки – компанії з більш ніж 45 млн активними користувачами і капіталізацією понад €75 млн повинні робити свої програми сумісними з продуктами конкурентів. Інакше кажучи, на iPhone може працювати і Google Play – сервіс із додатками від іншої корпорації, і користувачі зможуть завантажити з нього все, що потрібно. Щоправда, якщо сам додаток працюватиме на iOS.

Це також торкнеться і платіжних систем – розробник застосунку сам має право обирати, який сервіс буде використовуватися для купівлі послуг.

Очікується, що оновлення запрацює разом із виходом iOS 17.4, і новинка буде доступною тільки для ЄС.

Втім, нещодавнє оновлення системи також привнесло чимало функцій. Наприклад, в iOS 17.3 з’явився захист від крадіжки iPhone. Як його увімкнути і як новинка працює – можна дізнатися в матеріалі Фактів ICTV.

Читайте також

Автопілот рівня Tesla: Apple розробляє спрощений електрокар для швидкого випуску

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 19459
Опубліковано: 26.01.24